Η ώρα της στέψης για τις πρωταθλήτριες του Σπαρτιατικού

Απονομή του τίτλου στην Α1΄ Κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (ΦΩΤΟ-VIDEO) - Έβαλε τις βάσεις για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες η φετινή ομάδα

Δευτέρα, 29 Απρίλιος 2024 15:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ώρα της στέψης για τις πρωταθλήτριες του Σπαρτιατικού

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Σπαρτιατικού ΓΣ κατέκτησε τον περασμένο Φεβρουάριο το πρώτο της πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Α1΄ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Σημειωτέον ότι η διάκριση αποκτά ιστορικές διαστάσεις, καθώς επρόκειτο για τον πρώτο τίτλο γυναικείας ομάδας σε συλλογικό άθλημα στον νομό.

Ακολούθως ο Σπαρτιατικός ΓΣ συμμετείχε σε μίνι πρωτάθλημα μπαράζ για την άνοδο στη Α2 Κατηγορία Γυναικών, κόντρα στις πρωταθλήτριες ομάδες Βορειοδυτικής Ελλάδος, Αχαΐας-Ηλείας, Αργολίδας-Κορινθίας και Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας. Ειδικότερα, σε διπλούς αγώνες, ο σύλλογος της Σπάρτης αντιμετώπισε τον ΑΓΣ Ιωαννίνων, τον Έσπερο Πατρών, το Λέχαιο Κορινθίας και τον Απόλλωνα Χαλκίδας.

Σημείο αναφοράς
η φετινή προσπάθεια
Έχοντας να διαχειριστούν αρκετά προβλήματα και τραυματισμούς, με χαρακτηριστικότερη την απουσία μίας από τις καλύτερες αθλήτριες του ρόστερ, της Κωνσταντίνας Σιβένα, που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, οι Σπαρτιάτισσες αν και αξιόμαχες, δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κατάκτηση κάποιας νίκης στα μπαράζ. Εντούτοις, με την όλη φετινή αγωνιστική τους παρουσία άφησαν πολλές υποσχέσεις και παρακαταθήκη για το εγγύς μέλλον. Η διατήρηση ενός σταθερού κορμού, με την ενδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού, τη βελτίωση και την προσθήκη στοιχείων στο παιχνίδι, αλλά και την αναγκαία στήριξη από αρχές και φορείς, μπορούν να αποτελέσουν γερά θεμέλια για την πορεία του γυναικείου τμήματος τα επόμενα χρόνια. Και, γιατί όχι, η ομάδα να φτάσει να διεκδικεί στα ίσα και με αξιώσεις την άνοδο σε εθνικές κατηγορίες.

Τεχνικός ηγέτης της γυναικείας ομάδας του Σπαρτιατικού κι εκ των πρωτεργατών της κατάκτησης του πρωταθλήματος ήταν ο προπονητής Θεόδωρος Σφυρής, καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδίκευση στο μπάσκετ.

Η κούπα στις άξιες πρωταθλήτριες
Στο φινάλε του τελευταίου ματς των μπαράζ απέναντι στον ΑΓΣ Ιωαννίνων, την περασμένη Κυριακή 21 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης, έγινε η απονομή του τροπαίου για το πρωτάθλημα της Α1΄ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα, την απονομή έκανε ο δήμαρχος Σπάρτης, Μιχάλης Βακαλόπουλος, ο οποίος είναι γνωστό ότι είναι «μπασκετάνθρωπος» και δραστήριο διοικητικό στέλεχος της ΕΟΚ και της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.

Στην άτυπη τελετή, το κλίμα ήταν γιορτινό και τα συναισθήματα έντονα για το επιστέγασμα μιας σεζόν που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στις σελίδες, όχι μόνο του Σπαρτιατικού, αλλά και του λακωνικού αθλητισμού γενικότερα.

Στην απονομή παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του Σπαρτιατικού και αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Σπύρος Πατσιλίβας, αλλά και ο ειδικός γραμματέας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Ηλίας Παναγός.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti