Νύχτα με βροχή και χαλάζι στο Δ. Ευρώτα (ΦΩΤΟ)

Να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητεί η Τζανετέα

Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2017 00:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νύχτα με βροχή και χαλάζι στο Δ. Ευρώτα (ΦΩΤΟ)

Ακραία καιρικά φαινόμενα που χαρακτηρίστηκαν από έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση έπληξαν τις βραδινές και νυχτερινές περιοχές του Δ. Ευρώτα. Η κατάσταση φαίνεται ότι είναι καλύτερη πλέον, ως προς τις καιρικές συνθήκες, ωστόσο το χαλάζι προκάλεσε ολοκληρωτική καταστροφή σε ελαιόδεντρα και  εσπεριδοειδή σε περιοχές του Δ. Ευρώτα, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού όπως στη Νεάπολη, στους Μολάους κ.α.. Ήδη στην περιοχή του Δ. Ευρώτα έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων.

Επίσης, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, αρκετές περιοχές του νομού υπέστησαν πλημμύρες, με ορμητικά νερά να περνούν μέσα από κατοικημένες περιοχές (δείτε χαρακτηριστικό video από Αγ. Ανάργυρους-Ζούπενα).

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές, μιλώντας στο "Λακωνικό Τύπο", ζητεί να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Το βράδυ της Πέμπτης, όπως σας ενημέρωσε πρώτος ο "Λακωνικός Τύπος", από τα σωστικά συνεργεία διεσώθησαν τρία άτομα που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους στη Γλυκόβρυση (θέμα)

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Παρασκευή κλειστές παραμένουν όλες οι σχολικές μονάδες του Δ. Ευρώτα.

Video: Ν. Φερίζης
Φωτο: Αδ. Τζανετέα, Μιχ. Λεϊμονίτης, Τ. Τσολομίτης


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti