Έφοδος της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά στον Δήμο Σπάρτης

Οι συλλήψεις και τα ευρήματα

Πέμπτη, 02 Μάιος 2024 12:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έφοδος της Αστυνομίας σε καταυλισμούς Ρομά στον Δήμο Σπάρτης

Σε 10 συλλήψεις προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, το πρωί της Τετάρτης (1/5), ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς εντός των ορίων του Δήμου Σπάρτης όπου ζουν «άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας».

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν 111 άτομα, προσήχθησαν 14, ενώ συνελήφθησαν 10 άτομα και συγκεκριμένα: 9 για ρευματοκλοπή, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και 1 για ναρκωτικά. Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης βεβαιώθηκαν 3 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης, 21 φυσίγγια και 1 γκλοπ.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Αργολίδας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ όπως αναφέρεται αρμοδίως, «θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti