Γέρακας: Το όμορφο και άγνωστο φιόρδ της Ελλάδας

Τρίτη, 23 Μάιος 2023 17:05 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γέρακας: Το όμορφο και άγνωστο φιόρδ της Ελλάδας

Ο Γέρακας είναι πραγματικότητα ένα πολύ μικρό και όμορφο παραθαλάσσιο χωριό το οποίο είναι κυριολεκτικά μιλώντας σε ένα φιόρδ. Από ψηλά μπορείς να το καταλάβεις καλύτερα και είναι μια εικόνα που θα σου μείνει αποτυπωμένη στο μυαλό για χρόνια. Και μπορεί η Νορβηγία να φημίζεται για τα φιόρδ της, αλλά όπως αποδεικνύεται και η Πελοπόννησος έχει τη δική της ομορφιά στον τομέα αυτό.

Ο Γέρακας είναι χτισμένος στις ανατολικές ακτές του νομού Λακωνίας και σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από την Μονεμβασιά. Ένας όμορφος οικισμός ιδανικός για καλοκαιρινές αλλά και φθινοπωρινές περιπλανήσεις. Εκεί θα απολαύσεις γαλήνη και αυθεντική ομορφιά. Θα δεις αγκυροβολημένα διάφορα ιστιοφόρα και σκάφη που βρίσκουν εκεί ηρεμία και οι επιβάτες τους απολαμβάνουν τα γαλάζια νερά. Ίσως τους θυμίζει και εν μέρει κάποιο νησί του Αιγαίου. Αυτή την αίσθηση θα προκαλέσει και σε σένα αν βρεθείς εκεί.

Και σίγουρα σε αυτό το ιδιότυπο φιόρδ της Ελλάδας θα βρεις όλα όσα θες για να περάσεις καλά. Από ενοικιαζόμενα δωμάτια και εστιατόρια μέχρι μικρά μαγαζιά με τοπικές γεύσεις και σουβενίρ. Γι’ αυτό και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για το φθινοπωρινό σου διάλειμμα για ένα σαββατοκύριακο μακριά από τη βαβούρα της Αθήνας

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti