Πόρτο Κάγιο: Το παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης με την εντυπωσιακή παραλία

Τετάρτη, 24 Μάιος 2023 17:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πόρτο Κάγιο: Το παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης με την εντυπωσιακή παραλία

 

Σε έναν απάνεμο κολπίσκο της Λακωνίας κρύβεται το γραφικό Πόρτο Κάγιο. Ένας παραθαλάσσιος οικισμός που συνδυάζει αρμονικά το πράσινο με τη θάλασσα και σε περιμένει για να σε γοητεύσει. Το νοτιότερο λιμάνι της Μάνης αλλά και ολόκληρης της ηπειρωτικής Ελλάδας απαντιέται ακόμη και στον Όμηρο με την ονομασία Ψαμαθεύς. Και είναι όμορφο σαν μύθος…

Αποτελεί τον πλέον ιδανικό προορισμό αν αποζητάς από τις διακοπές σου ήρεμες και καθαρές παραλίες, καλό φαγητό και γενικότερη γαλήνη στη διαμονή σου. Από την άλλη, εκεί δε θα σου λείψει τίποτα και σίγουρα θα θελήσεις κάποια στιγμή να επιστρέψεις.

Τι σημαίνει άραγε το όνομά του; Αν αναρωτιέσαι πρόκειται για εξέλιξη του ενετικού Porto Quaglio και του γαλλικού Port des Cailles που σημαίνει «Λιμάνι των Ορτυκιών», δηλαδή το μέρος αποτελεί πέρασμα ορτυκιών. Αν θες να επισκεφθείς το Πόρτο Κάγιο κάνε έγκαιρα την έρευνά σου για διαμονή γιατί μπορεί να είναι ήσυχο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι και δημοφιλές σε όσους αγαπούν την γαλήνη στις διακοπές τους. Φρόντισε να έχεις μαζί σου αθλητικά παπούτσια για να κάνεις όμορφες περιπατητικές διαδρομές και σίγουρα αρκετό χώρο στο κινητό ή την φωτογραφική σου μηχανή!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti