Αρχάγγελος Λακωνίας: Ο προορισμός με τα κρυστάλλινα νερά

Τετάρτη, 21 Ιούνιος 2023 15:40 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αρχάγγελος Λακωνίας: Ο προορισμός με τα κρυστάλλινα νερά

Τιρκουάζ νερά, χρυσαφένια αμμουδιά, επιβλητικοί βράχοι και χρωματιστά μικρά σπιτάκια. Αν η παραπάνω πρόταση σε οδηγεί αυτόματα σε κάποια γωνιά των Δωδεκανήσων, πρέπει να σε ενημερώσουμε πως κάνει λάθος.

Όλες αυτές οι λέξεις περιγράφουν ένα μοναδικό χωριό της Λακωνίας, που αποτελεί προορισμό-όνειρο για το φετινό δύσκολο καλοκαίρι. Ο Αρχάγγελος Λακωνίας, λοιπόν, είναι διάσημος στους κατοίκους των γύρω περιοχών για την σπάνια ομορφιά του, ωστόσο παραμένει «κρυφός» για όλους τους υπόλοιπους.

Πού βρίσκεται
Ο Αρχάγγελος ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μονεμβασιάς, απέχει 300 χλμ. από την Αθήνα και μόλις 20 χλμ. από τη Νεάπολη. Η διαδρομή είναι γεμάτη από παραλίες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της διαμονής σας εκεί, θα αποτελέσουν πιθανά ολιγόωρες εκδρομές εξερεύνησης και ομορφιάς. Τα μέρη εκεί παραμένουν άγνωστα για το ευρύ κοινό, όμως μπορούν πολύ εύκολα να συναγωνιστούν την ομορφιά των πιο τουριστικών πόλεων της χώρας. Το μεγάλο ατού τους είναι η ηρεμία που δεν μπορεί να προσφέρει κανένας άλλος τόπος.

Η παραλία του Αρχάγγελου είναι μια αμμουδερή χρυσαφένια ακτή με τιρκουάζ νερά και απόλυτη ηρεμία. Ξαπλώστρες δεν υπάρχουν, παρά μόνο ελάχιστες ομπρέλες από φοινικόφυλλα και λιγοστά ξύλινα παγκάκια που παραπέμπουν σε κατασκήνωση.

Λίγα χιλιόμετρα μακριά θα συναντήσεις την παραλία Πλύτρα με τα κρυστάλλινα νερά και τα όμορφα ουζερί που πλαισιώνουν το τοπίο. Εκεί θα κάνεις βουτιές και θα φας θαλασσινά ακριβώς στην άκρη του κύματος. Στο βυθό θα ανακαλύψεις τα ερείπια της βυθισμένης πολιτείας του Ασωπού. Η μάσκα λοιπόν κρίνεται απαραίτητη αν και τα νερά είναι τόσο διάφανα που δεν θα δυσκολέψουν το έργο σου. Μπορείς να φανταστείς κάτι πιο ιδιαίτερο από το να κολυμπάς πάνω από μια βυθισμένη πόλη;

Ακριβώς δίπλα στον Αρχάγγελο, βρίσκεται η δημοφιλής στη νεολαία Χαρακιά με τα γαλανά βαθιά νερά και τα πολύχρωμα βότσαλα. Μια καντίνα στην άκρη της παραλίας θα σου προσφέρει τα απαραίτητα, ενώ οι ρέγγε μουσικές που θα ακούσεις θα σε παραπέμψουν σε προορισμό εξωτικό. Λίγο πιο δίπλα, θα μπορέσεις να απολαύσεις την ομορφιά ατόφια, καθώς δεν θα βρεις καμία ξαπλώστρα. Η παραλία είναι χωρισμένη στα δύο για να ικανοποιεί όλα τα γούστα.

88856467

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti