Γερολιμένας: Το γραφικό λιμανάκι με τα γαλαζοπράσινα νερά

Παρασκευή, 21 Ιούλιος 2023 11:01 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γερολιμένας: Το γραφικό λιμανάκι με τα γαλαζοπράσινα νερά

Φωλιασμένο σε έναν όρμο, με φόντο την επιβλητική Λακωνία, ο Γερολιμένας στέκει αγέρωχος και προκαλεί δέος σε όποιον τον επισκεφτεί. Πρόκειται για το πάλαι ποτέ ορμητήριο των πειρατών το οποίο σήμερα αποτελείται από πέτρινα σπίτια που καθρεφτίζονται στα γαλαζοπράσινα νερά. Το γραφικό αυτό λιμανάκι είναι ένας από τους ωραιότερους οικισμούς της Λακωνίας και γι’ αυτό αποτελεί αγαπημένο προορισμό όσων επισκέπτονται την Πελοπόννησο. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την αρχιτεκτονική της πέτρας με το νερό της θάλασσας κάνοντάς τον να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής.

Ο παραθαλάσσιος αυτός οικισμός της Λακωνίας το πιο πιθανό είναι ότι πήρε το όνομά του από τον χαρακτηρισμό του ως «ιερού λιμανιού» στην αρχαιότητα. Στο παρελθόν αποτέλεσε το σπουδαιότερο εμπορικό λιμάνι της ευρύτερης περιοχής και σήμερα είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών.

Στον Γερολιμένα θα περπατήσεις ανάμεσα σε εντυπωσιακά πυργόσπιτα, θα κάνεις βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά, θα φας καλό φαγητό και θα ζήσεις χαλαρές στιγμές. Μπορείς, απλώς να κάτσεις και να απολαύσεις μια ξεχωριστή θέα μέχρι και πέρα από το ακρωτήριο Ταίναρο. Εικόνες που σου μένουν χαραγμένες στο μυαλό και υπόσχεσαι να τις επαναλάβεις σίγουρα. Αφού περπατήσεις ανάμεσα στους πέτρινους πύργους του χωριού μην παραλείψεις να πας ως το Ακρωτήριο Ταίναρο. Θα έχεις φτάσει, μόλις, στο νοτιότερο άκρο της Ηπειρωτικής Ευρώπης. Δεν είναι και λίγο…

Ο ατμοσφαιρικός Γερολιμένας θα σου προσφέρει τη γαλήνη και την ηρεμία που θες. Συνδυάζει την άγρια ομορφιά της πέτρας και της θάλασσας. Έχει αναπτυχθεί επίσης τόσο τουριστικά ώστε να μπορεί να σου προσφέρει μια καλή διαμονή σε ένα από τα πολύ καλά οργανωμένα καταλύματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti