Γρήγορη οπτική απόδραση στον Γερολιμένα

Με τη ματιά ενός ψηφιακού δημιουργού

Δευτέρα, 17 Ιούνιος 2024 11:53 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γρήγορη οπτική απόδραση στον Γερολιμένα

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από τον σαγηνευτικό Γερολιμένα Λακωνίας, τον παραθαλάσσιο παραδοσιακό οικισμό της Μάνης με τα κρυστάλλινα νερά, δημοσίευσε ο ψηφιακός δημιουργός Θεόφιλος Μπάμπουλης.

Το βίντεο διάρκειας 2 λεπτών, έχει αναρτηθεί στο κανάλι του Point Of View GR στο Youtube, απ’ όπου ο δημιουργός μοιράζεται με το κοινό τη δική του οπτική για τον ξεχωριστό τόπο.

Ο Γερολιμένας ανήκει στον Δήμο Ανατολικής Μάνης και είναι κτισμένος σε υψόμετρο 8 μέτρων, στο νότιο άκρο της Μάνης στο μυχό ενός ομώνυμου όρμου, του τρίτου επιμέρους βορειοδυτικά του ακρωτηρίου του Ταινάρου. Κοντά στον Γερολιμένα καταλήγει το υψίπεδο Εμπρός, το οποίο εκτείνεται μέχρι τον Μέζαπο. Απέχει 49 χλμ από το Γύθειο και 95 χλμ από την πρωτεύουσα του νομού Λακωνίας, Σπάρτη. Εκκλησιαστικά υπάγεται στη Μητρόπολη Μάνης ενώ ο κεντρικός ναός του χωριού είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο.

Η οικονομία του Γερολιμένα βασίζεται κυρίως στον τουρισμό.

Με παραδοσιακά, πέτρινα κτίρια που φτάνουν σχεδόν στη θάλασσα, το επιβλητικό τοπίο της Μάνης να τον αγκαλιάζει και τα διάφανα, σαν ψεύτικα, νερά ακριβώς μπροστά του, ο Γερολιμένας αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Απολαύστε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti