Βαριά άρρωστο το πολιτικό σύστημα

Τρίτη, 12 Νοέμβριος 2019 21:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Όλοι γνώριζαν ότι ήταν θέμα χρόνου η κυβέρνηση Μητσοτάκη να έρθει αντιμέτωπη με μια, εδώ και δεκαετίες, αρρωστημένη ελληνική πραγματικότητα που έχει φτάσει να έχουμε έναν διάτρητο κοινωνικό ιστό και πάντα μα πάντα το ασήμαντο να παίρνει τη θέση του σημαντικού, κυριολεκτικά να το εξαφανίζει.

Δείτε την υπόθεση της ΑΣΟΕΕ. Η Σύγκλητος αποφάσισε να κλείσει το Πανεπιστήμιο για μια εβδομάδα. Η απόφαση πάρθηκε αφού βρέθηκαν στα υπόγεια της Σχολής ρόπαλα και υλικά για το καθημερινό μπάχαλο που ζει το κέντρο της Αθήνας, ενώ την Κυριακή έχουμε την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο αυτό δεν θα απασχολούσε κανέναν. Όχι όμως στην Ελλάδα.

Κόμματα της αντιπολίτευσης, εντελώς προσχεδιασμένα, έστειλαν 100-150 άτομα (δεν υπάρχει ελεύθερο φοιτητικό κίνημα με εξαίρεση μικρές περιθωριακές ομάδες) να κόψουν τις αλυσίδες στην είσοδο της ΑΣΟΕΕ και να μπουν μέσα για να κάνουν λέει... μάθημα. Έσπευσαν δε και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Μέρας 25 "να στηρίξουν". Μάλιστα μέσα σε όσους κινητοποιήθηκαν υπήρχαν και μέλη τους που φυσικά δεν ήσαν φοιτητές.

Η συνέχεια (πάντα ελληνική) ήταν όλη την ημέρα να αναμεταδίδονται εικόνες από το μπάχαλο των 150 νεαρών και να στήνονται τηλεοπτικές συζητήσεις που κατέληγαν να αναπαράγουν την βαρβαρότητα.

Οργανώθηκε και πάλι ένα μπάχαλο λοιπόν, μόνο και μόνο για να βγάλουμε λόγους κατά της (όποιας) κυβέρνησης ενώ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είπε ούτε μια λέξη για την γιάφκα που υπήρχε ΜΕΣΑ στην ΑΣΟΕΕ. Αν αυτό δεν είναι μια βαριά παθογένεια του πολιτικού συστήματος και δεν περιγράφει την μοναδικά άρρωστη πολιτικά Ελλάδα τότε τι είναι;

Απέναντι σε αυτήν την αρρωστημένη πραγματικότητα απορεί κανείς αν μπορεί να υπάρξει πότε μια κυβέρνηση που θα μπορέσει να βάλει την Ελλάδα σε μια κανονικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα