Βγήκαν τα drones από τα γκαράζ

Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2019 18:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η Αστυνομία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά drones σε επιχειρήσεις της. Στην πρώτη, επέβλεπε την πορεία του Πολυτεχνείου ώστε να καταγράφονται οι πιθανότητες επεισοδίων και να δίδονται άμεσες εντολές για μετακινήσεις των αστυνομικών στο έδαφος. Στην δεύτερη περίπτωση εντοπίστηκε το αυτοκίνητο και οι δυο νεκρές, δυστυχώς γυναίκες στην Κατερίνη. Εκεί η περιοχή ήταν δύσβατη αλλά το drone ελέγχοντας οπτικά όλη την περιοχή βρήκε το επίμαχο όχημα.

Μνημονεύω τα δυο περιστατικά διότι ιστορικά είναι η πρώτη φορά που οι αρχές χρησιμοποιούν drones αν και αυτά έχουν αγοραστεί εδώ και δυόμισι χρόνια ενώ από τότε συγκροτήθηκε και το ειδικό τμήμα!

Συγκεκριμένα, η προηγούμενη κυβέρνηση ξόδεψε δημόσιο χρήμα ώστε να εξοπλίσει την ΕΛΑΣ, να στηθεί ολόκληρο κέντρο επιχειρήσεων και να εκπαιδεύσει προσωπικό Όταν τα ετοίμασε όλα έβαλε... λουκέτο! Τα drones έμειναν στα γκαράζ, το κέντρο επιχειρήσεων δεν λειτούργησε ποτέ και οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί μη έχοντας καμία απολύτως εντολή δράσης (και χωρίς να μετακινηθούν σε άλλα τμήματα) προφανώς έπαιζαν από το πρωί μέχρι το βράδυ τάβλι.

Ο λόγος που τα drones και όλη η υπηρεσία έμεναν εντελώς ανενεργά ήταν προφανώς η πολιτική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να μην επεμβαίνει στα Εξάρχεια και στα Πανεπιστήμια και να μην προκαλεί τους λεγόμενους αναρχικούς (;).

Φυσικά σε μια πολιτισμένη χώρα, αν εξοπλισμός και υπηρεσίες με σοβαρό κόστος είχαν ακυρωθεί και αγνοηθεί, ο κάθε αρμόδιος υπουργός θα είχε πάει άμεσα σπίτι του για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Μπορεί και κατηγορούμενος για κακουργήματα. Εδώ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ιατρικά μηχανήματα να είναι επί χρόνια στα υπόγεια, αδιάθετα ευρωπαϊκά κονδύλια στα συρτάρια γιατί όχι και drones στα γκαράζ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος