Πρόωρες εκλογές; Ποτέ από τον κ. Μητσοτάκη

Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2020 19:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Έγκριτοι αρθρογράφοι από τον χώρο της ΝΔ εκτιμούν - και το γράφουν - ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προσφύγει σύντομα σε εκλογές. Όπως εξηγούν, θα είναι μια απόφαση μονόδρομος διότι θα έχει ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό του έργο που ήδη το "τρέχει", θα κερδίσει τις εκλογές έχοντας μια νέα καθαρή τετραετία και το κυριότερο, θα κάψει την απλή αναλογική κάνοντας τώρα τις διπλές εκλογές.

Η ανάλυση είναι σωστή. Οποιοσδήποτε πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης έτσι θα σκεφτόταν και αυτό θα έπραττε. Από τον Α. Παπανδρέου, μέχρι τον Αλ. Τσίπρα που οδήγησε τη χώρα μόνο σε πρόωρες εκλογές (και τις τρεις φορές που μπόρεσε), η βασική σκέψη θα ήταν: "Πώς θα την φέρουμε στον αντίπαλο;". Όμως αυτό δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος ΔΕΝ πρόκειται να κάνει πρόωρες εκλογές.

Ακόμα και οι κοντινοί σε αυτόν αρθρογράφοι και αναλυτές δεν έχουν κατανοήσει πως σκέπτεται ο νυν πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκης αδιαφορεί εντελώς "να τη φέρει στον αντίπαλο". Δεν σχεδιάζει τίποτε στο παρασκήνιο και ούτε θεωρεί ότι μια τέτοια πρακτική θα ωφελήσει τον ίδιο και πολύ περισσότερο τη χώρα. Τι ακριβώς κάνει; Πρώτα απ όλα, σε αντίθεση με τις συνήθειες της μεταπολίτευσης ενώνει.

Προτείνει μια Πρόεδρο Δημοκρατίας που δεν ανήκει στη ΝΔ αν και μπορούσε να εκλέξει όποιον ήθελε με τις 158 ψήφους που διαθέτει. Αυτό δεν θα έκαναν οι προηγούμενοι; Για τρίτη φορά όμως θέλει να ενώσει την ψήφο των μεγάλων κομμάτων. Ή ζητά από τους πολίτες να αποδεχθούν την απαγόρευση του καπνίσματος και η συντριπτική πλειοψηφία το τηρεί (κάτι πρωτοφανές γι αυτή τη χώρα της μαγκιάς).

Ο κ. Μητσοτάκης έχει τοποθετήσει λοιπόν απέναντι του, όλες ΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ της αντιπολίτευσης και αυτές μάχεται. Προσπαθεί να επιφέρει στη χώρα μια κανονικότητα και μια λογική παντού. Να αλλάξει το κόμμα του, να συνεφέρει το πολιτικό σύστημα, να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον των πολιτών, να λειτουργούν η Βουλή και οι Θεσμοί, να επιβληθεί παντού αξιοπιστία έργων και λόγων.

Και τι ξέρει; Πώς μόνο έτσι θα ξανακερδίσει τις επόμενες εκλογές (του 2023 φυσικά). Γιατί όπως είπαμε δεν σκέπτεται όπως οι εκπρόσωποι του παλιού. Άλλωστε, αυτοί δεν είναι ακριβώς πολιτικοί του αντίπαλοι. Είναι ξεπερασμένοι από την ίδια την πραγματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος