Παραμυθιών Γωνιά: Ο Τραμπακούλης

Τρίτη, 28 Ιανουάριος 2020 16:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Βρε Μανώλη Τραμπαρίφα, βάλε τη διπλή ταρίφα.
Απόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα κι εγώ ποτέ χατίρι δεν του χάλασα.
Αλέκος Σακελλάριος και Χρήστος Γιαννακόπουλος

 

Το κέντρο των αποφάσεων του πλανήτη βρίσκεται στον Λευκό Οίκο. Αυτό το ξέρουν και οι … τραμπάλες.
Κάθε ηγέτης που πηγαίνει εκεί γυρίζει αλλαγμένος. Μεταλλαγμένος, λέει η επιστήμη. Πρώτα αλλάζει τη γλώσσα του. Ενίοτε την καταπίνει. Αυτό απαιτείται για καλύτερη επικοινωνία με τον πλανητάρχη. Τα ίδια συνέβησαν και τούτη τη φορά με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Οι δυο ηγέτες είχαν ένα τρυφερό τετ-α-τετ όπου ειπώθηκαν πολλά, που αλλάζουν τον ρου της ιστορίας. Στο τέλος ο πλανητάρχης έκανε το τεστ φιλοξενούμενου στον δικό μας, για να δει τι κατάλαβε;

Η πρώτη ερώτηση ήταν: Τι σημαίνει Τραμπ στα ελληνικά; Διαβασμένος ο ηγέτης μας απάντησε: Ναι σημαίνει. Άφωνος ο άλλος.

Το σκυλάκι σου, Κυριάκο μου (είχαν αρχίσει να έρχονται πιο κοντά), πώς το λες; Τραμπίτο, τρανέ μου. Τον έστειλε τον τρανό.

Αισίως εισήλθε σε σοβαρότερα θέματα. Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σας τι θα γίνει; Τράμπα από δω, τράμπα από κει… Άρχισε να χαζεύει (περισσότερο) ο τρανός.

Με τους Τούρκους πώς τα πάτε; Τραμπαλιζόμαστε.
Τέτοιον συνομιλητή δεν είχε γνωρίσει ο Οίκος του τρανού. Ώσπου πήρε φόρα για τα διεθνή. Ως και τα ντουβάρια ήθελαν να κάνουν ερωτήσεις.

Τον Εμανουέλ Μακρόν πώς τον βλέπεις;
Σαν Μανώλη Τραμπαρίφα. Κόκκαλο ο τρανός.

Ο Πούτιν; Ο δικός μας (ευκολάκι) απαντάει: Τραμπούκος.
Ενθουσιάστηκε ο τρανός τόσο που του φίλησε τη μούρη.

Για τους Τρεις Ιεράρχες τι άποψη έχεις; Δεν έχω. Εδώ πιάστηκε αγράμματος ο δικός μας.
Τότε εξόντωσέ τους για να μην παιδεύεσαι. Τραμπ (ναι) ήταν η απάντηση.

Ήδη είχαν έρθει απίστευτα κοντά και ο τρανός άρχισε να έχει αναμνήσεις από προηγούμενη ζωή.
Ο Χάρυ Κλιν ζει; Ο δικός μας άφταστα ετοιμόλογος εκπλήσσει για άλλη μια φορά. Ο Τραμπάκουλας;
Πολύ καλό. Το πολύ καλό στα ελληνικά; Τραμπάτο, του λέει.

Δεν ήξερε πού να χτυπήσει το κεφάλι του ο τρανός. Ένα άγαλμα ελευθερίας εκεί δίπλα προσφέρθηκε.

Τρανός: Τι ομάδα είσαι; Τράμπζονσπορ.
Τρανός: Μα δεν είναι τούρκικη; Κυριάκος: Στα πλαίσια της ελληνοτουρκικής φιλίας.
Τρανός: Το κυκλοφοριακό το λύσατε; Κυριάκος: Να ‘ναι καλά το Τραμ(π).

Καλά, του λέει ο τρανός, νιώθω Έλληνας με τόσα Τραμπ που έχει η γλώσσα σας. Έχει κι άλλα;
Ο δικός μας εκείνη ακριβώς τη στιγμή κάνει εσωτερική σκέψη (α ρε Μπαμπινιώτη, πού είσαι;) και ευθύς φωτίζεται το πρόσωπό του και με φωνή αγέρωχη απαντά: Θα ρωτήσω τον Τραμπινιώτη.

Ο άλλος, σε παράκρουση. Θέλω να με κάνετε άγαλμα. Όπως τον Τρούμαν. Να με βάλετε σε μια περιοχή, δίχως άλλο άγαλμα, να με εμπνέει και χωρίς ρύπανση. Στο τελευταίο έχω μεγάλη ευαισθησία.
Ο δικός μας, στο λεπτό κάνει συνειρμούς. Συνδυάζει ιστορία, αισθητική, τη θεία από το Σικάγο, επενδύσεις, ερωτικό ταμπεραμέντο, τον Μπάρκουλη, ναυτάκια Αμερικής, τον Έκτο Στόλο μαζί με την ιαχή «Κορίτσια ο Στόλος!», λαϊκή παράδοση, γενικώς παράδοση, φιλοξενία, κουλτούρα, Τρεις Ιεράρχες, και του ‘ρθε φώτιση. Στην Τρούμπα! Στην Τρούμπα!

Ο άλλος σε συγκινησιακή κορύφωση δεν διστάζει. Και φιλί του δίνει και: Θα σας κάνω δώρο για την Ακρόπολη το μεγαλύτερο τραμπολίνο του κόσμου.
Ο δικός μας, η αλεπού, δεν χάνει καιρό: Στα αποκαλυπτήρια η σύζυγός μου κι ο οίκος της θα σχεδιάσει για την κυρία σας ένα τραμπ-γεράκι (ταγεράκι ήθελε να πει αλλά τέτοιες ώρες…).

Να χτυπάτε κι ένα τύμπανο να χορέψουμε ένα τσάμικο, απαίτησε ο τρανός. Και στο ξεκούδουνο κάνει κι ένα: Ώπα.
Τραμπ-πούλο το λέμε, ο δικός μας. Θεός;

Τώρα είχαν έρθει τόσο κοντά, σε απόσταση μισής αναπνοής. Ο τρανός σκύβει κι άλλο, του κλείνει το μάτι (σαν σε συνωμοσία) και του λέει με πόθο:

Της κυρίας μου το… πώς το λέτε στα ελληνικά; Προσδοκώντας σε μια τραμπάτη λέξη.
Μελανοδοχείο, απαντά ο Κυριάκος. Φιλοσοφημένο το βρίσκω, απαντά ο τρανός. Τότε πήρε φόρα ο δικός μας να ζητήσει κι αυτός κάτι, ως χώρα.

Θέλω, θέλω μια τραμπάλα! Κι ο τρανός, στυγνός επιχειρηματίας: Αν πάρετε κάμποσα αεροπλάνα, θα σας δώσω μία σαν το Καστελλόριζο και την υφαλοκρηπίδα του. Τραμπ-τραμπ, ήταν η απάντηση σε άπταιστα ελληνικά.

Τώρα ήρθε και η στιγμή να ρωτήσει κάτι τον τρανό (τι άλλο να ρωτήσει έναν πλανητάρχη;). Κανπίζετε; Κι εκείνος, με ύφος Σταύρακα από τον μπερντέ, αφού ξεφύσηξε τρις, απαντά: Κανένα τραμπάκουλο! (Προσοχή τα λεξικά δεν κάνουν κακό).

Ο τρανός τότε χαλάρωσε και λέει στον δικό μας: Το χαϊδευτικό σου πώς είναι; Το δικό σου πρώτα, άρχισε να διαπραγματεύεται ο Κυριάκος. Ο τρανός κατάλαβε ότι δεν τα βγάζει πέρα μαζί του. Τραμπ-λιμπάν, του λέει. Κι ο δικός μας ευθύς τον έκανε λιώμα για πάντα: Το δικό μου; Τραμπακούλης ο Μέγας!

Ακολούθως ο τρανός ζήτησε μουσική. Και τι του έβαλαν οι αθεόφοβοι; Την Τραμπιάτα του Βέρντι, ενώ το βίντεοκλιπ που τη συνόδευε είχε πλάνα από την ταινία «Αποκάλυψη τώρα» που οι Βιετναμέζοι έκαναν στριπτίζ.

Έτσι έληξε η συνάντηση και η Τρούμπα θα μετονομαστεί σε Τρούμπα Τραμπ.
Όπως, Νέος Κόσμος!

ΣΣ: Συγγνώμη για το μέγεθος του άρθρου αλλά πιστέψτε με, τραμπαλίστηκα αρκετά, για να μην γράψω κι άλλα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος