Ευρωεκλογές με λίστα;

Παρασκευή, 31 Ιανουάριος 2020 21:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Προηγήθηκε η διαγραφή του ευρωβουλευτή Ζαγοράκη για την υπόθεση του ΠΑΟΚ (που φυσικά δεν πρόκειται να υποβιβαστεί). Μετά έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια δέσμη μέτρων που θα αναβαθμίζουν το πολιτικό σύστημα της χώρας που σήμερα νοσεί σχεδόν παντού. Έτσι μια από τις σκέψεις είναι η λίστα στις ευρωεκλογές.

Ηθοποιοί, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι και λοιποί επώνυμοι, ενώ μπορεί πολιτικά να είναι μηδενικών προσόντων, εκλέγονται εύκολα και στη συνέχεια είναι άχρηστοι για τα συμφέροντα της χώρας. Την ίδια στιγμή, συγκροτημένοι Έλληνες με κύρος και υψηλές δυνατότητες δεν μπορούν καν να εκτεθούν σε εκλογές γιατί θα καταψηφιστούν.

Η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αλλαγών στο «πολιτικό σύστημα», ώστε μέσα από την εξυγίανση του να λειτουργεί το Πολίτευμα και εν τέλει η ίδια η χώρα. Ξεκίνησε με την αποσύνδεση της ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Συνέχισε, με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού στον τόπο διαμονής τους και, την κατάργηση της απλής αναλογικής. Τώρα θα ψαλιδιστούν οι "αστέρες" των ευρωεκλογών. Αυτό είναι το επόμενο βήμα.

Σημειώστε ότι η κατάργηση του σταυρού δεν χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει πως ο πρωθυπουργός, όποτε και αν το κρίνει απαραίτητο, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο εκλογής των ευρωβουλευτών αυτοδύναμα.

Επίσης μην αποκλείσετε μια τέτοια πρόταση να υπερψηφιστεί από όλα τα κόμματα που θέλουν να ελέγχουν ποιους στέλνουν στην Ευρωβουλή. Για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ με μια μικρή Βαβέλ (Κουντουρά, Κόκκαλης, Γεωργούλης) δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος