Η φρικτή πρόταση Τράμπ στην Παλαιστίνη

Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2020 21:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η πρόταση Τράμπ για την δήθεν δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους απασχόλησε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Κανείς όμως δεν περιέγραψε την φρικτή πρόταση Τράμπ που είναι εφιαλτική και μόνο ένας παρανοϊκός νους θα μπορούσε να καταθέσει. Έτσι η κοινή γνώμη δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρότεινε ο απίστευτος Τράμπ.

Αυτό που περιγράφεται ως "παλαιστινιακό κράτος" δεν θα μπορούσε να το περιγράψει ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος του Χόλιγουντ. Ο Τράμπ προτείνει την δημιουργία νησίδων - καντονιών μέσα στις εκτάσεις του Ισραήλ. Αυτά τα καντόνια θα είναι περιφραγμένα με τείχη, δηλαδή αποκλεισμένα από την υπόλοιπη γη.

Τα καντόνια θα επικοινωνούν μεταξύ τους μόνο με υπόγεια τούνελ ή υπερυψωμένες γέφυρες! Πέραν αυτών των καντονιών ολόκληρη η υπόλοιπη περιοχή θα ανήκει στους Ισραηλινούς.

Ο Τράμπ προτείνει σαν πρωτεύουσα αυτού του κράτους των καντονιών και των υπόγειων διαδρομών (που θυμίζουν κοινωνίες για τυφλοπόντικες και όχι για ανθρώπους), ένα απομακρυσμένο προάστιο της Ιερουσαλήμ, μια ξεπεσμένη γειτονιά δηλαδή.

Η πρόταση Τράμπ είναι φρικτή γιατί αντιμετωπίζει με άγρια απάνθρωπο τρόπο τους Παλαιστίνιους. Τους αδικεί στο έπακρο, ενώ με την πρόταση αυτή ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ όλες τις εγκληματικές αυθαιρεσίες των Ισραηλινών σε βάρος τους. Με την εν λόγω πρόταση, έχουμε τον οριστικό ενταφιασμό κάθε ελπίδας των Παλαιστινίων για μια ανθρώπινη λύση στο μέλλον.

Τώρα οι Παλαιστίνιοι σκέπτονται κάτι διαφορετικό. Να μην διεκδικήσουν στο μέλλον την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους, αλλά τη συνύπαρξη τους σε ένα ενιαίο κράτος μαζί με τους Ισραηλινούς όπως έγινε και στη Νότια Αφρική.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος