Οι καθηγητές γνωρίζουν για την βία στα σχολεία...

Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2020 20:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Όλο και πιο συχνά δημοσιοποιούνται περιστατικά βίας στα ελληνικά σχολεία όπου μαθητές ακόμα και Δημοτικών δέρνουν συνήθως μοναχικά παιδιά, μικρότερων τάξεων πάντα χωρίς ιδιαίτερη αφορμή. Σε όλα τα περιστατικά, οι δάσκαλοι ή οι καθηγητές είναι εντελώς αμέτοχοι. ΑΠΟΝΤΕΣ. Δεν είδαν, δεν άκουσαν και φυσικά δεν επενέβησαν. Γιατί;

Η απάντηση είναι εύκολη. Οι καθηγητές φοβούνται ότι στα σχολεία της βίας θα στοχοποιηθούν και θα υποστούν και οι ίδιοι μπούλινγκ. Είναι κοινό μυστικό ότι μπροστά σε παιδιά - αγρίμια δεν ρισκάρεις.

Η βία στα ελληνικά δημόσια σχολεία δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Μάλιστα όσο πιο συνοικιακό είναι ένα Γυμνάσιο ή Λύκειο τόσο χειρότερα είναι τα πράγματα.

Από τη στιγμή που ολόκληρο το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα δεν αξιολογεί τον μαθητή, δεν επιβραβεύει τον διακριθέντα και τελικά δεν του παρέχει αληθινή παιδεία, ήταν μια φυσιολογική κατάληξη το Δημόσιο Σχολείο να γίνει τόπος που χάνεις την ώρα σου και ψάχνεις να βρεις πως θα ξεσκάσεις.

Για παράδειγμα δεν υπάρχει ούτε ένα κρούσμα βίας στα Φροντιστήρια όπου ρίχνουν το κύριο βάρος τους οι μαθητές. Εκεί σέβονται γιατί "κάτι ουσιαστικό γίνεται". Το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας παραδέχεται ότι κάθε Άνοιξη, τα Σχολεία αδειάζουν αφού οι μαθητές έχουν φυλάξει απουσίες για να πηγαίνουν μόνο στα Φροντιστήρια. Τέτοιο χάλι.

Τα παιδιά έχουν δίκιο που αποστρέφονται το Δημόσιο Σχολείο. Ό,τι ταλέντο και να έχουν δεν το βλέπει κανείς και φυσικά δεν τους παροτρύνει να το αξιοποιήσουν. Δεν υπάρχει ΧΑΡΑ, στους χώρους του.

Η κατάσταση είναι βαριά αρρωστημένη και μόνον αν απεμπλακεί η εκπαίδευση από τις εισαγωγικές στα ΑΕΙ θα υπάρξει λύση. Πραγματική παιδεία με λογοτεχνία, ποίηση, ιστορία, μαθηματικά, άθληση, μουσική και χρόνο για δημιουργία, μέχρι και την πρώτη Λυκείου με αριστεία και επιβραβεύσεις του ταλέντου. Μόνο οι δυο τάξεις του Λυκείου αφιερωμένες στις εισαγωγικές.

Τι λέγει η ΟΛΜΕ για όλα αυτά; Ξέρω, ξέρω. Για τους 1.350.000 Έλληνες μαθητές εργάζονται μόνο 150.000 καθηγητές σε 13.300 σχολεία. Προσλήψεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος