Η κοινωνία των απαίδευτων επιλέγει

Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2020 16:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

"Κάποιος μια μέρα να μου εξηγήσει γιατί σε μια εποχή που η επιστήμη δεν ήταν ποτέ πιο ευφυής, η αλήθεια πιο γυμνή και η γνώση πιο διαθέσιμη, υπάρχει τέτοια ζήτηση για λαϊκιστές και ψεύτες". Τζον Λε Καρέ, Βρετανός συγγραφέας.

Η απάντηση είναι διαβολικά απλή και εύκολη. Γιατί η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχει την παιδεία να αξιολογήσει σωστά τίποτε από τα παραπάνω.

Πράγματι, στις χώρες της Δύσης η Δημοκρατία μοιάζει να μην λειτουργεί, αναδεικνύοντας λαϊκιστές και τυχάρπαστους. Οι πολίτες φαίνεται να αναζητούν κάτι άλλο στη θέση της αλλά όχι, δεν συμβαίνει αυτό. Χρησιμοποιώντας τα "εργαλεία" της Δημοκρατίας απλώς τιμωρούν ή αλλάζουν τους προηγούμενους. (Στα χέρια μας δεν έχουμε τίποτε καλύτερο από την Δημοκρατία ας μην κοροϊδευόμαστε, συνεπώς όλα όσα γίνονται, γίνονται μέσα από τις δικές της λειτουργίες).

Τι είναι αυτό που φέρνει λαϊκιστές και τυχάρπαστους στην εξουσία; Τα λεγόμενα fake news. Μέσα από αυτά, οι λαϊκιστές επηρεάζουν εκατομμύρια ψηφοφόρους και αναπάντεχα εύκολα, τους παρασύρουν στην υπερψήφισή τους. Όμως για προσέξτε παρακαλώ: Αυτοί οι ψηφοφόροι που παρασύρονται δεν είναι ακριβώς θύματα αυτής της παραπειστικής και γεμάτης ψεύδη τακτικής. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

Οι πολίτες συμμετέχουν όχι μόνο αποδεχόμενοι τα fake news, αλλά κάνουν και χειρότερα. Είτε τα αναμεταδίδουν, είτε διαδίδουν και δικά τους! Οι άνθρωποι βολεύονται στο να αποδέχονται ψεύδη ή να διαστρεβλώνουν γεγονότα και αριθμούς ώστε να δημιουργήσουν μια πλαστή πραγματικότητα πολύ κοντά στα δικά τους στερεότυπα και τις προκαταλήψεις τους.

Συνεπώς ναι. Η αλήθεια είναι πια γυμνή, η γνώση είναι διαθέσιμη -ΟΛΑ υπάρχουν στο κινητό μας. Πόσοι όμως μπορούν να τις εντοπίσουν;

Ας απαντήσει λοιπόν κάποιος στον Τζον Λε Καρέ. Υπάρχει τέτοια ζήτηση για λαϊκιστές και ψεύτες γιατί στην συντριπτική πλειοψηφία η κοινωνία των ανθρώπων είναι βαριά απαίδευτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος