Η μέθοδος Μητσοτάκη και η οικονομία

Τετάρτη, 13 Μάιος 2020 20:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν και πάλι μια σαρωτική θετική ψήφο στον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. Οι δημοσκόποι εξηγούν ότι αυτό οφείλεται στις δυο μεγάλες νίκες, την κρίση στον Έβρο και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Υπενθυμίζω, ότι η κυβέρνηση είχε και πριν από τις δυο αυτές δοκιμασίες υψηλά ποσοστά που τώρα φαίνεται πως τα εδραίωσε, αφού απέδειξε ότι είναι διαφορετικής αποτελεσματικότητας από κυβερνήσεις του παρελθόντος. Οι πολίτες είδαν ότι εφαρμόζει ό,τι υπόσχεται, δεν κάνει τακτικισμούς, υπουργοποίησε ικανούς εκτός κομμάτων, δεν ψεύδεται και το σπουδαιότερο: ΕΝΩΝΕΙ, δεν διχάζει ούτε σκορπά το μίσος (όπως κάθε απανταχού λαϊκιστής).

Ωστόσο, η χώρα και η ελληνική κοινωνία εισέρχονται σε μια μάχη ακόμα σκληρότερη, αυτή της καταβύθισης της οικονομίας. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι για την οικονομική κρίση δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, (άλλωστε είναι παγκόσμια και ΟΜΟΙΑ σε όλες τις χώρες), όμως ήδη ο λαϊκισμός επιτίθεται. Τα περιγράφει όλα μαύρα, τα φορτώνει ήδη στον πρωθυπουργό και ψευδώς ισχυρίζεται ότι θα ήσαν καλύτερα τα πράγματα αν... (Αν τι; Δεν έχουν ιδέα αλλά πρέπει να επιτίθεται).

Ο κ. Μητσοτάκης είναι πλέον ξεκάθαρο πως κυβερνά, το είδαμε στις δυο κρίσεις που διαχειρίστηκε. ΠΡΩΤΟΝ, έχει δίπλα του αυτούς που ξέρουν το έργο (στρατιωτικούς για τον Έβρο, λοιμοξιωλόγους για την πανδημία). ΔΕΥΤΕΡΟΝ, εφαρμόζει κατά γράμμα την καλύτερη δυνατή επιλογή. Έτσι εισπράττει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Φρονώ ότι το ίδιο θα κάνει και με την οικονομία. Θα συζητήσει με τους διαπρεπέστερους γι’ αυτήν (άλλωστε και ο ίδιος Οικονομία έχει σπουδάσει). Και θα εφαρμόσει με απόλυτο τρόπο το καλύτερο δυνατό. Ο μόνος κίνδυνος είναι να παρασυρθεί η κυβέρνηση σε λάθη, προσπαθώντας, αλά παλαιά, να ικανοποιήσει πελατειακά την κοινωνία. Είναι προσωπική του ευθύνη να μην συμβεί.

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ετοιμαστεί για ένα διάγγελμα ειλικρίνειας όπου θα περιγράψει στους πολίτες την κατάσταση, τις αιτίες που την δημιούργησαν και τον οδικό χάρτη για να βγει η χώρα από την κρίση.

Πιστεύω ότι θα τον βοηθήσει στην προσπάθεια του και κάτι που αρχίζει να φαίνεται όλο και καλύτερα: Ο κορωνοϊός είναι σε αποδρομή. Λιγότερο επικίνδυνος πια. Ακόμα και τα κρούσματα που ανακοινώνονται είναι πλέον ήπια. Μην αποκλείεται πολύ σύντομα να επιστρέφουν οι κοινωνίες χωρίς τόσο φόβο στα καθημερινά τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος