Μπορεί η χώρα ένα δίμηνο στις κάλπες;

Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 19:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρακολουθώ έκπληκτος τις βαρύγδουπες καθημερινές αναλύσεις για τις πρόωρες εκλογές, στις οποίες συμμετέχουν δημοσιογράφοι και πολιτικοί και αναρωτιέμαι πως σοβαροί υποτίθεται άνθρωποι είναι δυνατόν να είναι τόσο πολύ εκτός πραγματικότητας.

Αφήνω κατά μέρος το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι τυχοδιώκτης της πολιτικής για να σκέφτεται στενά το κομματικό του συμφέρον (που εδώ δεν... υπάρχει καν! Τι να κερδίσει; Λίγους μήνες παραπάνω στην εξουσία;). Μένω μόνο σε μια παράμετρο: Τον εκλογικό χρόνο που - προσέξτε παρακαλώ - είναι ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ.

Με βάση το Σύνταγμα οι πρόωρες εκλογές διεξάγονται από 20 έως 30 ημέρες. Αν ο κ. Μητσοτάκης προκηρύξει εκλογές τότε θα έχουμε 25 μέρες μέχρις τις πρώτες κάλπες, τριήμερα για συγκρότηση κυβέρνησης που ποτέ δεν θα συγκροτηθεί λόγω απλής αναλογικής και στη συνέχεια πάλι εκλογές με το νέο εκλογικό σύστημα.

Ο συνολικός χρόνος είναι ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΙ ΜΗΝΕΣ με υπηρεσιακή κυβέρνηση οπότε το ερώτημα είναι: Υπάρχουν αυτοί οι δυο μήνες και πότε; Δεν υπάρχουν, τουλάχιστον φέτος.
Αν ο κ. Μητσοτάκης πάει σε λίγες ημέρες σε εκλογές, τότε η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί τέλος Ιουλίου! Ποια υπηρεσιακή κυβέρνηση θα διαχειριστεί την διάσωση του τουρισμού, την ενίσχυση της εργασίας και τόσα άλλα; Άρα τώρα εκλογές δεν γίνονται. Μήπως όμως γίνουν Φθινόπωρο;

Μα και στο Φθινόπωρο ποια υπηρεσιακή κυβέρνηση θα διαχειριστεί επί 60 ημέρες α) Μια πιθανή επιστροφή της πανδημίας (όπως την έπαθε ο Μακρόν που έκανε δημοτικές και του λένε ότι αυτό έφερε νεκρούς). β) Τον Ερντογάν που βλέποντας εδώ εκλογές, δεν το έχει σε τίποτε, να στείλε νέα στίφη μεταναστών σε Έβρο και νησιά γ) Την οικονομία που ακριβώς το Φθινόπωρο είναι που πρέπει να δοθεί η μάχη για την έναρξη της ανόρθωσης της.
Αυτοί που μιλούν καθημερινά λοιπόν για πρόωρες εκλογές, ας βρουν πρώτα ποιοι είναι οι ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ που μπορούν να γίνουν και τότε θα μας πείσουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος