Για ποια δήθεν ανάπτυξη μιλάνε;

Τρίτη, 16 Ιούνιος 2020 19:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η αξιωματική αντιπολίτευση τελευταία έχει κάνει σημαία της μια πραγματικότητα: Η ανάπτυξη στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 ήταν ασθενική και χαμηλότερη από το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, μόλις 1%. Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι αυτό συνέβη γιατί δεν μοιράστηκε το 1 δισ. ευρώ στους συνταξιούχους, (είχε δοθεί προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ) κι έτσι χωρίς την αντίστοιχη κατανάλωση στην αγορά, καταγράφηκε αυτή η μείωση.

Η αλήθεια είναι δυστυχώς και για την αντιπολίτευση και για την κυβέρνηση διαφορετική. Η ελληνική οικονομία σέρνεται εδώ και δεκαετίες γιατί το πολιτικό σύστημα αρνείται να εκσυγχρονίσει - μεταρρυθμίσει τη χώρα. Καμία διαφορά δεν θα είχαμε αν η ανάπτυξη του 1% στο τέλος του 2019 ήταν 2%. Ε, και;

Η μόνιμη οικονομική πληγή για την Ελλάδα είναι η επίσης μόνιμη συνταγή των εκάστοτε κυβερνώντων: Μοιράζουμε μέσω του κομματικού - πελατειακού κράτους όσα λεφτά προλάβουμε από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για να επανεκλεγούμε. Η χώρα ας μείνει χωρίς τρένο, λιμάνια, δρόμους, υποδομές. Δώστε λεφτά στον κόσμο με προγράμματα δήθεν επιμόρφωσης ή επιδοτώντας αχρείαστες δράσεις που λίγο μετά θα φαλιρίσουν.

Ήταν τέτοια η πρεμούρα ΟΛΩΝ των κυβερνώντων να σκορπούν χωρίς λόγο χρήμα ώστε είχαμε κολυμβητήρια που δεν άνοιξαν ποτέ, τυφλά έργα που δεν αποδόθηκαν, πανάκριβα ιατρικά μηχανήματα στα υπόγεια να σαπίζουν, μέχρι και υποβρύχια που έγερναν. 'Όλα χωρίς ένα ενιαίο σχέδιο και με ένα κράτος που επειδή καθυστερούσε δεν... προλάβαιναν ούτε καν να απορροφήσουν τα κονδύλια.

Ας αφήσουν πια αντιπολίτευση και κυβέρνηση το αστείο με την ισχνή οριακή δήθεν ανάπτυξη και ας μας πουν: έχουν σχέδιο ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του κομματικού πελατειακού κράτους που καταληστεύει (και) τους ευρωπαϊκούς πόρους; Θα βάλουν στη θέση του μια νέα σύγχρονη χώρα που μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα 60 δισ. ευρώ που έρχονται; Θα... προλάβουν να τα απορροφήσουν αλλάζοντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος