Τέσσερις κρίκοι, που δυνάμωσαν τη χώρα

Παρασκευή, 01 Οκτώβριος 2021 09:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρακολουθώ με θλίψη την πολιτική ανεπάρκεια στη χώρα. Κόμματα της αντιπολίτευσης ψελλίζουν ασυναρτησίες για την εξαιρετική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας. Και τι δεν ακούμε. Από το ότι "μπορεί να είναι ακριβή", μέχρι ότι "πρώτα έπρεπε να ενημερωθούμε" και άλλα ευτελή. Όλοι αυτοί ξεχνούν ότι η συμφωνία με την Γαλλία δεν είναι μια αποσπασματική πράξη αλλά ένας ακόμη κρίκος σε μια συντονισμένη προσπάθεια της χώρας να διαχειριστεί τους τούρκικους τραμπουκισμούς.

Ο πρώτος κρίκος μπήκε στον Έβρο. Εκεί ο ανύποπτος Ερντογάν πίστευε ότι θα επαναληφθεί το χάος του 2015 όταν έστειλε 1.000.000 πρόσφυγες στην Ευρώπη μέσω Ελλάδος. Η ελληνική στάση ήταν πλήρης: Κλήθηκε μέχρι και η ηγεσία της ΕΕ να δει από κοντά την αλήθεια. Ο Ερντογάν πήρε το πρώτο μήνυμα: Η Ελλάδα έχει όρια ανοχής.

Ο δεύτερος κρίκος μπήκε όταν η Ελλάδα επεκτάθηκε διπλωματικά σε χώρες όπως η Αίγυπτος, τα Αραβικά Εμιράτα. η Σαουδική Αραβία κ.α. Ακόμη και στη Λιβύη πήγες η χώρα. Εδώ το μήνυμα ήταν: Δεν είμαστε πια απαθείς παρατηρητές αλλά ενεργοί διπλωμάτες. Η απομόνωση της Τουρκίας έγινε και λόγω αυτής της ελληνικής τακτικής.

Ο τρίτος κρίκος έχει να κάνει με τις ΗΠΑ, που εγκαταλείποντας της Τουρκία έχουν στραφεί πλήρως προ την Ελλάδα. Η στρατιωτική αναβάθμιση Αλεξανδρούπολης, Σκύρου, Κρήτης, γίνεται με την Τουρκία να εγκαταλείπεται.

Ο τέταρτος κρίκος είναι τώρα. Η Ελλάδα συμμαχεί με μια πυρηνική δύναμη τη Γαλλία, αγοράζει υπερ-όπλα σε αέρα και θάλασσα και στην ουσία έχει "κλειδώσει" την άμυνά της. Τώρα ο φόβος να καταλάβουν οι Τούρκοι ένα νησί που κάποτε ήταν ο τρόμος ελληνικών κυβερνήσεων, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να συμβεί.

Αυτοί οι τέσσερις κρίκοι, δυνάμωσαν τη χώρα, γνωστή παλιότερα και ως "ψωροκώσταινα". Η Ελλάδα νικά παντού σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο και αυτό αντί να ενισχύεται από το πολιτικό σύστημα υπονομεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti