Συνεχής η τουριστική αύξηση στην Ελλάδα

Παρασκευή, 08 Απρίλιος 2022 16:41 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Αν προσπαθήσει κανείς να κλείσει ξενοδοχείο σε κοντινούς προορισμούς Σαββατοκύριακου θα εκπλαγεί. Η πλειονότητα των ξενοδοχείων δεν έχει ελεύθερα δωμάτια. Ακόμα και στην Αθήνα, τα περισσότεραrα ξενοδοχεία είναι sold out. 

Αυτή η τουριστική κίνηση οφείλεται σε ξένους ταξιδιώτες που αξιοποιούν τις αργίες του καθολικού Πάσχα και έχουν έρθει στην Ελλάδα από μήνα Απρίλιο. Ενισχύεται από την σωρευμένη επιθυμία για ταξίδια έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας και περιορισμών στις μετακινήσεις. 

Οφείλεται ασφαλώς και στους Έλληνες που θέλουν να χαρούν λίγες ώρες μακριά από αυτή την καταθλιπτική καθημερινότητα.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι τα ξενοδοχεία που πρώτα κλείνουν όλα τους τα δωμάτια είναι τα πεντάστερα και ακολουθούν τα νεότευκτα που παρέχουν καλές συνθήκες παραμονής και ποιοτικές υπηρεσίες. Ένα ακόμη δείγμα ότι ο τουρίστας, Έλληνας ή ξένος, παρά την οικονομική κρίση, δεν θα κάνει εκπτώσεις στο πως θα περάσει.

Μεγάλη είναι και η επιβατική κίνηση. Τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκαν 1,8 εκατ. επισκέψεις εξωτερικού έναντι 338.000 το πρώτο τρίμηνο του 2021, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 428%.

Είναι φανερό πως η φετινή χρονιά θα είναι πολλή καλύτερη από την περυσινή, παρά τον πόλεμο και τις επιπτώσεις που έχει στο διαθέσιμο εισόδημα των Ευρωπαίων. Και θα απογειωθεί, αν ο πόλεμος στην Ουκρανία σταματήσει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti