Νοιάζεται κανείς για μια καλή είδηση;

Τρίτη, 19 Απρίλιος 2022 14:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Μήπως ξέρετε τι είναι το «STEKI 46»; Είναι ένας ιδιαίτερα καλαίσθητος χώρος στην Αθήνα, - ο πρώτος - όπου τοξικομανείς μπορούν πλέον να κάνουν τη δόση τους ελεγχόμενα από εξειδικευμένο προσωπικό. Ο τοξικομανής δεν θα το κάνει σε κοινή θέα σε πλατείες ή έξω από σχολεία. Τα ναρκωτικά θα είναι «ελεγχόμενης ποιότητας» για να μην χάσει τη ζωή του από νοθευμένα.

Παράλληλα θα παρακολουθείται ιατρικά ώστε να οδηγείται με ασφάλεια στην απεξάρτηση. Πέρα από την χρήση ναρκωτικών, ο τοξικομανής θα έχει συμβουλευτική ψυχολογική υποστήριξη, θα του προσφέρεται σίτιση και ένδυση για να νιώσει άνθρωπος και όχι περιθώριο.

Είναι ο πρώτος Χώρος Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ) και θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Υπήρξαν δηλώσεις του προέδρου του ΟΚΑΝΑ κ. Θ. Θεοχάρη, που ανακουφισμένος είπε ότι «αργήσαμε να κάνουμε το αυτονόητο»

Ακόμη της αρμόδιας υπουργού κυρίας Ζωής Ράπτη, που υπενθύμισε ότι χρειάστηκε νομοθετική ρύθμιση (που καμία άλλη κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε), ενώ τον χώρο επισκέφθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να κρύβουμε άλλο το πρόβλημα κάτω από το χαλί».
Η είδηση αυτή δεν έπαιξε στα ΜΜΕ. Κυριάρχησαν εκεί η Πισπιρίγκου για 56η μέρα, οι ύβρεις και τα ψεύδη των πολιτικών στα κανάλια που για να τα παρακολουθήσεις χρειάζεται οπωσδήποτε να επισκέπτεσαι και εσύ ένα "STEKI 46" για ψυχολογική υποστήριξη (πως να τους αντέξεις;).

Αυτή η παθογένεια στη χώρα είναι τρομακτική. Μοιάζει να έχουμε συνεννοηθεί ΟΛΟΙ ώστε το μόνο που θα συζητάμε καθημερινά να είναι η μπούρδα, το ψέμα, η ύβρις, η τερατολογία. Και όταν έχουμε μια καλή είδηση να την βαριόμαστε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti