Γιατί να βιαστεί ο κ. Μητσοτάκης;

Πέμπτη, 21 Απρίλιος 2022 14:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Χθες υποστήριζα ότι στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι ένα αποδεδειγμένο φιάσκο, ποτέ δεν απέδωσαν. Κάθε φορά η εξουσία μοιραζόταν σε μικρά βιλαέτια και το πελατειακό κράτος οργίαζε. Υποστήριξα επίσης ότι αυτή η συζήτηση για ποιοι θα συνεργαστούν στις επόμενες εκλογές είναι fake και προσβλητική, αφού γίνεται χωρίς κανένα κόμμα να έχει θέσεις για οτιδήποτε. Μιλάνε όλοι στο κενό, αλλά έτσι ήταν πάντα.

Τέλος αφού έκανα την εκτίμηση ότι όλη αυτή η παραφιλολογία των δήθεν συνεργασιών μόνο τον κ. Μητσοτάκη βοηθά, έκανα και την πρόβλεψη ότι θα ξανακερδίσει αυτοδυναμία και στις επόμενες κάλπες.

Αρχικά ας επαναλάβω ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δημιουργούν το ιδανικό δίλλημα των επόμενων εκλογών: Ή Μητσοτάκης ή μπάχαλο ακυβερνησίας, με το πρόσχημα των συνεργασιών που ποτέ δεν θα συμφωνούν. Πάνω σε αυτό λοιπόν ο πρωθυπουργός δεν βιάζεται να κάνει εκλογές και σας εξηγώ γιατί. 

Οι Έλληνες πολίτες έχουν κοντή μνήμη. Σκεφθείτε ότι σήμερα που μιλάμε δεν αξιολογούν την κυβέρνηση με βάση την πανδημία την έχουν ξεχάσει, παρά τους 50-70 νεκρούς την ημέρα και τα χιλιάδες κρούσματα. Πέρυσι με μικρότερα νούμερα υπήρχε πανικός, σήμερα κανένα πρόβλημα. 

Στις εκλογές την Άνοιξη του 2023 λοιπόν, οι πολίτες θα αποφασίσουν με ότι έχουν μπροστά τους και αυτά θα είναι:
- Ένας τεράστιος απολογισμός έργου που δεν έχει προηγούμενο εδώ και δεκαετίες. Από την μείωση της ανεργίας, μέχρι τα ποσοστά ανάπτυξης τις μειώσεις φόρων, τη νέα θέση της χώρας στο διεθνές περιβάλλον, το διαδικτυακό κράτος, κ.ο.κ.
- Την ενίσχυση των κοινωνικά αδύναμων και την στήριξη της αγοράς με πάνω από 65 δισ. ευρώ που θα έχουν διατεθεί στην 4ετία.
- Την διάθεση δεκάδων δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης σε μεγάλα δημόσια έργα που θα δίνουν δουλειά σε εργαζόμενους, προμηθευτές, μικρότερες εργολαβίες κ.α.
- Την λεπτομερή περιγραφή της επόμενης 10ετίας που θα περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης όλων των πολιτών. Εδώ ο κ. Μητσοτάκης θα θυμίζει πως «ότι υπόσχεται το εφαρμόζει» και θα είναι πιστευτός.

Όλα αυτά θα συμβούν ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία είτε θα έχει τερματιστεί, είτε θα είναι διαχειρίσιμος. Η ακρίβεια θα έχει μειωθεί σημαντικά και θα έχει ξεχαστεί (όπως η πανδημία τώρα). Ο κ. Μητσοτάκης έχοντας απέναντι του κόμματα χωρίς σχέδια για οτιδήποτε, (μόνο ψεύδονται και βρίζουν), θα ξανακερδίσει και το ξέρει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
RIGAKOS
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
LINARDI

Πρόσφατα Νέα

GOUTOS
Koutsoviti