Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν με αφήνει να... αγιάσω

Πέμπτη, 28 Απρίλιος 2022 16:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πολιτικά θέλω να αγιάσω αλλά δεν με αφήνουν. Ως εκδότης μεγάλων εφημερίδων της Κεντροαριστεράς στήριζα τον χώρο δίνοντας του πλήρη έκφραση. Μέχρι που ήρθε αυτό που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Θέλοντας και μη με ανάγκασαν να ασκώ κριτική σε αυτό που οι ίδιοι λένε αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να διαπιστώσω μια εμμονή που δεν την ήξερα: Ναι σε ότι λέμε, όχι σε ότι λένε, ήταν η απαίτηση του χώρου.

Η κριτική μου σε αυτό που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ είχε επιπτώσεις. Άρχισαν να με κατηγορούν ότι έγινα δεξιός, ότι τους αδικώ, ότι δεν βλέπω την κακιά κυβέρνηση και άλλα αποκαρδιωτικά. Δεν σας κρύβω ότι έχασα και μερικές φιλίες, δεν ήθελαν με τίποτε αυτές τις δημόσιες τοποθετήσεις μου.

Στην αρχή το πάλεψα λέγοντας τους ότι είναι η αλήθεια και το ψέμα που θα πρέπει να επιλέγουμε και όχι η ιδεολογία. Ούτε που το άκουσαν. Στη συνέχεια αποφάσισα να... αγιάσω μειώνοντας την κριτική μου σε αυτό που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Ας αρθρογραφώ για άλλα πράγματα, τι να κάνω; Αλλά όσο και να το προσπαθώ πως να αγιάσω; Δε γίνεται.

 

Πώς να αγιάσω όταν ο πρωθυπουργός της χώρας καλείται από τον επόμενο Βρετανό Βασιλέα. Επισήμως τον επισκέπτεται, όπως έχει υποχρέωση και δείτε τη συνέχεια. Η Εφημερίδα των Συντακτών, που παριστάνει τη Δημοκρατική, γράφει πρώτο θέμα μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός φέρνει τους Γλύξπουργκ από το... παράθυρο! 

Μετά βγαίνει αυτό που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηρίζει τον εκλεγμένο με 40% πρωθυπουργό, «αυλάρχη του πρώην Βασιλιά». Και στη συνέχεια, οι κομματικοί δημοσιογράφοι και οι βουλευτές της μονοφωνίας εξορμούν στα κανάλια, που φυσικά ευχαρίστως αναπαράγουν την ΕΞΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ μπούρδα τους, αντί να την καταγγείλουν και να μιλήσουν για τα σοβαρά.

Όλοι αυτοί μαζί (αυτό που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, κομματικοί και Μέσα Ενημέρωσης της μπούρδας) δεν με αφήνουν να αγιάσω. Και ακόμα χειρότερα, στρέφουν τον σοβαρό πολίτη στην πολιτική αποξένωση και την απόρριψη συλλήβδην τους πολιτικού συστήματος (οπότε λένε, ας ψηφίσω ότι άλλο βρω μπροστά μου). 

Επιπλέον, απορείς πως είναι δυνατόν σοβαροί άνθρωποι που υπάρχουν ασφαλώς σε αυτό που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ να εξευτελίζονται δημόσια για να υπερασπίζονται τέτοιες μπούρδες.
Σας ερωτώ λοιπόν: Πώς να σχολιάσω όλη αυτή την φαιδρότητα, πέστε μου κι εσείς. Πώς; Πώς μπορώ να... αγιάσω;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti