Πόσο επικίνδυνος είναι ο στριμωγμένος και ηττημένος Πούτιν;

Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2022 09:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία απέδειξε σε όλους ότι στον 21ο αιώνα ο πόλεμος είναι και ξεπερασμένη τακτική που δεν οδηγεί πουθενά. Μάλιστα ο επιτιθέμενος χάνει πολλαπλά: άνδρες, κύρος, οικονομικά κ.ο.κ. Μικρές αψιμαχίες μπορεί να συμβαίνουν - χωρίς νόημα και αυτές - αλλά πόλεμοι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης όχι πια.

Ο Πούτιν ξεχασμένος κάπου στα μέσα του περασμένου αιώνα δεν φαίνεται να το έχει καταλάβει κι ας χάνει παντού, ακόμα και μέσα στην ίδια την χώρα του όπου οι νέοι δραπετεύουν από τα σύνορα για να μην πολεμήσουν.

Όμως αυτή η πολλαπλή ήττα, τον οδηγεί στην πιο επικίνδυνη φάση του πολέμου στην Ουκρανία, όπως αναφέρει σε ανάλυσή του το CNN. Τι κάνει ο Πούτιν; Ολοκληρώνει τα δημοψηφίσματα που πραγματοποιούνται σε τέσσερις περιοχές της χώρας (Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια, Χερσώνα) για την προσάρτησή τους στη Ρωσία.

Μετά θα απευθυνθεί στη ρωσική Βουλή, για να ανακοινώσει και επίσημα την ένταξη των περιοχών αυτών στη ρωσική επικράτεια. Και τέλος, θα πει ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να «προστατεύσει πλήρως» τις περιοχές που ανήκουν πλέον στην επικράτειά της. Η απειλή της Μόσχας είναι ξεκάθαρα πυρηνική, συνεχίζει το αμερικανικό δίκτυο.

Για μήνες, οι δυτικοί αξιωματούχοι απέρριπταν οποιεσδήποτε ενδείξεις ότι η πυρηνική σύγκρουση θα μπορούσε να υπάρξει ακόμη και ως σκέψη. Τώρα ο πρόεδρος Μπάιντεν και οι αξιωματούχοι του υπουργικού συμβουλίου του, αναγκάζονται να στείλουν δημόσια μηνύματα αποτροπής και ετοιμότητας, προκειμένου να καθησυχάσουν τους συμμάχους τους, αλλά και πρακτικά όλο τον πληθυσμό του πλανήτη.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει στις κρυφές τους συζητήσεις την Ρωσία, ποια ακριβώς θα είναι η απάντηση τους αν χρησιμοποιηθούν πυρηνικά...

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση