Αυξάνονται οι εργαζόμενοι άνω των 75

Τετάρτη, 14 Φεβρουάριος 2024 10:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυξάνονται οι εργαζόμενοι άνω των 75

Οι εργαζόμενοι ηλικίας άνω των 75 ετών είναι η ταχύτερα αυξανόμενη ηλικιακή ομάδα στο σύνολο του εργατικού δυναμικού, έχοντας υπερτετραπλασιάσει τον αριθμό τους από το 1964, σύμφωνα με νέα μελέτη του Pew Research Center.

Η τάση θα εξακολουθήσει: Η συμμετοχή των ατόμων 75 ετών και άνω στο εργατικό δυναμικό θα φτάσει το 11,7% έως το 2030, από 8,9% που ήταν το 2020.

Πολλά τα παραδείγματα ανθρώπων που έμειναν ενεργοί ακόμη και σε πολύ μεγάλη ηλικία. Ο συγγραφέας, παραγωγός και ακτιβιστής Νόρμαν Λιρ, ο οποίος πέθανε τον Δεκέμβριο στην ηλικία των 101 ετών, είχε κερδίσει βραβείο Emmy το 2019 και το 2020.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, εξακολουθούσε να εργάζεται ως σύμβουλος στο Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο μετά τα 90, και δημοσίευσε ένα βιβλίο για το ρόλο του ηγέτη όταν ήταν 99 ετών.

Η Σάντρα Ντέι Ο’ Κόνορ, η πρώτη γυναίκα δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, παραιτήθηκε από την έδρα της στην ηλικία των 75 ετών, αλλά παρέμεινε ενεργή σχεδόν έως τα 90.

Τι κερδίζει ο άνθρωπος όταν εργάζεται ακόμα και μετά τα 80; Παραμένει νέος. Και ποιο είναι το μυστικό για να το κάνει κάποιος; Να αγαπά αυτό που κάνει. Η κύρια αιτία που κάποιος εργάζεται ακόμα και σε τέτοιες ηλικίες είναι η αγάπη του για αυτό που κάνει.

Τέλος, σημειώστε ότι καθώς οι άνθρωποι γερνούν, γίνονται καλύτεροι στο να διακρίνουν τα πράγματα που έχουν πραγματικά σημασία και εκείνα που δεν χρειάζονται. Είναι δηλαδή πολύ καλύτεροι σε ότι κάνουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti