Ο καυγάς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδεολογικός...

Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2024 10:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο καυγάς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδεολογικός...

Το πράγμα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεφύγει και όλα δείχνουν πως η διάλυση είναι κοντά. Θα πρέπει να δούμε πώς ξεκίνησε, τι επιδιώκουν τώρα και πού μπορεί να καταλήξει. Το πώς ξεκίνησε είναι απλό: Τσίπρας. Είναι ο άνθρωπος που ποτέ δεν ασχολήθηκε με το κόμμα, την οργάνωσή του, την μορφή του. Έβγαζε ανέξοδους λόγους λες και ήταν ακόμη σε αμφιθέατρο.

Η τύχη του έδωσε 36%, οι πολίτες το 2019 του έδωσαν 31,5% μήπως και επιτέλους ενεργοποιηθεί σωστά, αυτός το πήγε στο 1,8% και έφυγε για διακοπές διαρκείας. Ο μισθός να τρέχει, η δόξα θα υπάρχει πάντα, πρωθυπουργός υπήρξε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς την συγκολλητική ουσία της εξουσίας και χωρίς έναν αληθινό ηγέτη να τον εκσυγχρονίσει ήταν ένας Πύργος της Βαβέλ που δεν είχε ιδέα για οτιδήποτε πέρα από τα τσιτάτα του αριστερού χώρου (πάντα φταίνε οι άλλοι, εμείς είμαστε οι άδολοι κ.λπ.).

Πάμε στο σήμερα. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας σημαντικός πολιτικός οργανισμός, αφού έχει ιδιόκτητα κτίρια, Μέσα Ενημέρωσης, ταμείο, κρατικό χρήμα, επαγγελματικά στελέχη. Το έχεις; Δεν το αφήνεις. Και εδώ είναι ο καυγάς.

Όποιος κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ διώχνει τους άλλους και μένει μόνος και ισχυρός και με δικό του το... μαγαζί, όποιο ποσοστό και να πάρει το κόμμα στις ευρωεκλογές. Κασσελάκης και παλαιοί δεν έχουν ιδεολογικές διαφορές (είμαστε στο 2024...) έχουν διαφορές το ποιος κάνει το κουμάντο. Ο Κασσελάκης ξέρει ότι θέλουν να τον διώξουν και τι κάνει; Απευθύνεται στα απλά μέλη και παραμερίζει όλους τους παλιούς.

Είμαστε λοιπόν θεατές σε μια μάχη με υλικές βλέψεις. Σιγά μην τους απασχολεί η ιδεολογία.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti