Μας βλέπουν όλους σαν θύματά τους...

Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2024 09:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μας βλέπουν όλους σαν θύματά τους...

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε: «Κάθε μέρα μόνο στην Αττική έχουμε 50 μικροκλοπές. Ξέρουμε ποια κοινωνική ομάδα τις κάνει και από που εξορμά. Αυτή η αλήθεια είναι για μένα μια ήττα».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν το είπε ευθέως, αλλά μιλούσε για τους Ρομά, που έχουν το 60% έως 70% της παραβατικότητας στην Ελλάδα, μιας παραβατικότητας που περιλαμβάνει φόνους αθώων, καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο, κλοπές επιχειρήσεων, ναρκωτικά, όπλα και πολλά ακόμη.

Οι ίδιοι οι Ρομά κατά δήλωση ενός εξ αυτών, που έχει κάνει 8 χρόνια φυλακή για απάτες, κατατάσσουν τους Έλληνες πολίτες σε τρεις κατηγορίες: Στους πολιτικούς τους οποίους σέβονται και στηρίζουν, τους όμοιούς τους, με τους οποίους ισχύει ο λόγος τους ως συμβόλαιο γιατί αλλιώς βγαίνουν τα πιστόλια, και όλους τους υπόλοιπους που αποτελούν τη λεία τους, τα θύματα τους από τα οποία αντλούν χρήματα και ό,τι κάνουν σε βάρος τους το κάνουν επαγγελματικά.

Ο Ρομά που το είπε πήρε 143.000 ευρώ για να δώσει λίρες και έδωσε 20λεπτα! Στη συνέχεια, υπέγραψε έγκυρη βεβαίωση ότι πράγματι πήρε τα χρήματα και τα χρωστά. Και μετά εξήγησε στα θύματα του: «Δεν μπορείτε να μου κάνετε τίποτε. Δεν έχω τίποτε στο όνομα μου, το πολύ να πάω φυλακή για λίγο».

Οι Ρομά δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία και ούτε πρόκειται να το κάνουν. Τους αρέσει να ζουν έτσι. Κλέβοντας και αδικώντας. Νιώθουν ελεύθεροι, ενώ πολλοί από αυτούς ζουν μέσα στον πλούτο με ακριβά σπίτια και αυτοκίνητα.

Αν η κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης (όλοι ψαρεύουν και τις ψήφους τους), κάποιος, έχουν καμία ιδέα για το πώς αυτό μπορεί να διορθωθεί, ας το πουν. Κάθε μέρα καταστρέφουν κόσμο, συνειδητά, χωρίς ίχνος ευαισθησίας. Θα μιλήσει κανείς;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti