Και μετά απορούν για τη μεγάλη αποχή των εκλογών

Παρασκευή, 14 Ιούνιος 2024 13:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Και μετά απορούν για τη μεγάλη αποχή των εκλογών

Αν απορούν στα κόμματα γιατί η κοινωνία τούς έχει γυρίσει την πλάτη, θα πρέπει κάποιος να τους εξηγήσει ότι δεν είναι μόνο η μπουρδολογία και τα ψεύδη που τα έχουν αναγάγει σε κύρια καθημερινή συζήτηση μακρά των αληθινών προβλημάτων, αλλά και η πραγματική ζωή, ιδιαίτερα όταν πληρώνεται με αίμα.

Η δολοφονία της 11χρονης από έναν κατά συρροή βιαστή που κυκλοφορούσε ελεύθερος αν και είχε καταδικαστεί με 9 χρόνια φυλάκιση είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Ένα δικαστήριο αποτελούμενο από 4 γυναίκες -τρεις δικαστίνες και μια εισαγγελέα- αποφάσισε ότι ένας κατηγορούμενος είχε βιάσει 14χρονη και επέβαλε ποινή 9 ετών. Στη συνέχεια -και εδώ σταματά να λειτουργεί ο κοινός νους- θεώρησαν ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος μέχρι το Εφετείο!

Ευθύνεται η κυβέρνηση για αυτή την αδιανόητη απόφαση; ΝΑΙ. Ευθύνεται και η αντιπολίτευση; ΝΑΙ. Ποτέ μα ποτέ δεν έθεσαν θέμα σωστής αξιολόγησης των δικαστών, ποτέ δεν πρότειναν έναν δίκαιο ποινικό νόμο που να προστατεύει τους αθώους αντί να προστατεύει τους ενόχους. Γιατί στην περίπτωση της 14χρονης βιασθείσας, πού είναι η Δικαιοσύνη; Πουθενά. Και για τον ένοχο, πού είναι η ποινή; Πουθενά.

Τώρα έχουμε και μια 11χρονη νεκρή, εύγε σε όλους. Δικαιοσύνη και πολιτικούς.

Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο θέμα. Αυτό το ανθρωπόμορφο κτήνος είναι Ρομά. Τους έχουν ονομάσει «ευπαθή ομάδα», αλλά δεν είναι. Ευπαθής ομάδα είναι όλοι οι υπόλοιποι που είναι υποψήφια θύματά τους. Το 65% της παρανομίας στην χώρα το κάνουν οι Ρομά. Δολοφονίες, ξυλοδαρμούς ηλικιωμένων, καταστροφές επιχειρήσεων για το τίποτα, ξήλωμα υποδομών σε τρένο, Δήμους κ.α., ναρκωτικά, όπλα και ό,τι άλλο... κακό βάλει ο νους σας.

Οι Ρομά δεν θέλουν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Τους αρέσει να ζουν στην παρανομία, εντελώς αμόρφωτοι και επικίνδυνοι. Τι κάνουν τα κόμματα για να περιορίσουν την τρομερή παραβατικότητα τους; Τίποτα. Ίσως γιατί και αυτοί ψηφίζουν και μάλιστα κοπάδια – κοπάδια.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΘΡΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti