Π. Καρράς: «Χωρίς τη συμβολή των Λακώνων δεν θα υπήρχε λακωνικό ποδόσφαιρο» (VIDEO)

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας μίλησε στον «ΛΤ»

Παρασκευή, 14 Αύγουστος 2020 09:02 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Π. Καρράς: «Χωρίς τη συμβολή των Λακώνων δεν θα υπήρχε λακωνικό ποδόσφαιρο» (VIDEO)

Στον «Λακωνικό Τύπο» μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας κ. Παναγιώτης Καρράς, λίγο πριν την έναρξη του τοπικού πρωταθλήματος της αθλητικής περιόδου 2020-2021. 

Ο κ. Καρράς αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λακωνικό ποδόσφαιρο αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αναβάθμισή του, όπως και για τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στα αθλητικά δρώμενα λόγω της πανδημίας του Covid-19. Όπως έκανε γνωστό, κατά την πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποίησε το προεδρείο της ΕΠΣ με τα αθλητικά σωματεία του νομού, καθορίστηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά πολλά θέματα σχετικά με τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει το τοπίο.  
«Αναμένεται από το αρμόδιο υπουργείο, ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο σχετικά με τη διεξαγωγή των αθλητικών διοργανώσεων και ευελπιστούμε μέχρι το τέλος του μήνα να το έχουμε στα χέρια μας ώστε να καταφέρουμε να οργανωθούμε. Μακάρι να μην έχουμε κρούσματα και το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας να διεξαχθεί κανονικά», σημείωσε. 

Ο κ. Καρράς δήλωσε πως αν τα πράγματα συνεχίσουν με μια κανονική ροή θα υπάρξει και η διοργάνωση του Κυπέλλου Λακωνίας, του οποίου η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ θα διεξαχθούν και τα πρωταθλήματα υποδομής ηλικιακών κατηγοριών από 8 έως 16 ετών. 

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ μίλησε και για την οικονομική δυσχέρεια που πλήττει τον ποδοσφαιρικό κόσμο, ενώ όπως τόνισε «η Ένωση Λακωνίας ήταν από τις πρώτες που απέστειλαν σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Αθλητισμού σχετικά με την οικονομική στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου». Σημείωσε δε, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει 12 εκ. ευρώ για τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία.  
«Είμαστε σε μια πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και αναμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα να μας ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειές της για την στήριξη του τοπικού αθλητισμού», συμπλήρωσε επίσης ο κ. Καρράς.  

Αναφορά έκανε και στις πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες που έχουν κάνει συμπολίτες μας επιχειρηματίες ώστε να στηρίξουν με χρηματικά ποσά τις ποδοσφαιρικές ομάδες του τόπου μας, ενώ μίλησε και για τις ενέργειες της ΕΠΣ με στόχο να βοηθήσει όσο μπορεί τα αθλητικά σωματεία να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. «Εμείς κοιτάξαμε να μειώσουμε τα παράβολα συμμετοχής σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και βρήκαμε τον τρόπο να στηρίξουμε τους συλλόγους ώστε να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα και να αποφύγουμε τον αποκλεισμό των ομάδων λόγω υψηλού οικονομικού κόστους», είπε. 

Με μεγάλη ικανοποίηση, ο κ. Καρράς μίλησε για την συνεργασία που έχει ξεκινήσει με τον Σύνδεσμο Διαιτητών, με στόχο να πετύχουν όλοι μαζί «ένα καλό πρωτάθλημα», ενώ τόνισε: «Ευελπιστούμε σε μια άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στη διοργάνωση του τοπικού πρωταθλήματος, ώστε η νικητήρια ομάδα που θα προκύψει στο τέλος της σεζόν, να είναι εφάμιλλη  των ισχυρών ομάδων της Γ’ κατηγορίας». 

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την συμμετοχή της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου «Καρυάτιδες» στο πρωτάθλημα γυναικείου ποδοσφαίρου, ο κ. Καρράς δήλωσε πως το εγχείρημα είναι δύσκολο, όμως όχι ακατόρθωτο. «Τα κορίτσια χρειάζονται τη στήριξη όλων μας και πραγματικά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση της ομάδας, στον προπονητή αλλά και στις ίδιες τις πρωταγωνίστριες, για τις επιτυχίες που έχουν στο ενεργητικό τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Το πρωτάθλημα τους είναι πολύ δύσκολο γιατί έχει πολλούς αγώνες και αρκετά ταξίδια και το οικονομικό κόστος είναι μεγάλο. Είμαι σε επαφή με μέλη της διοίκησης της ομάδας, που βρίσκονται στην αναζήτηση οικονομικών πόρων, είμαι δίπλα τους και προσπαθώ να τους στηρίξω. Πιστεύω όμως ότι στο τέλος οι Καρυάτιδες θα καταφέρουν να δηλώσουν συμμετοχή και θα έχουν μια πολύ καλή παρουσία παρά τον δύσκολο ανταγωνισμό».  
«Αν δεν υπήρχαν οι Λάκωνες δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για λακωνικό ποδόσφαιρο», ανέφερε, τέλος, ο κ. Καρράς. «Είμαστε στην ευτυχή συγκυρία όπου ο νομός μας θα εκπροσωπείται στην επαγγελματική κατηγορία από τον Αστέρα Βλαχιώτη, ενώ θα έχουμε επίσης 3 ομάδες στη Γ’ εθνική, τον Πανγυθειατικό, τον Άρη Σκάλας και τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Σπάρτης. Εύχομαι όλες οι ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους στην κατηγορία τους». 

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ έκανε μια ιδιαίτερη στην ιστορία της ένωσης και στον πρώτο πρόεδρό της, Ανδρέα Χιώτη, καθώς ήταν αυτός που εμπνεύστηκε και ίδρυσε την ΕΠΣ Λακωνίας, όπως και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Λακωνίας. «Οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, που με το δικό τους στίγμα έφτιαξαν και στήριξαν το λακωνικό ποδόσφαιρο, να τους μνημονεύουμε και κυρίως να μαθαίνουν οι νεότεροι ποιοι έκαναν τα πρώτα βήματα για να υπάρχει σήμερα το λακωνικό ποδόσφαιρο», σημείωσε.
 
// Δείτε όλη τη συνέντευξη του προέδρου της ΕΠΣ Λακωνίας παρακάτω

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 24 ετών