Προς επανεκκίνηση το πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής

Οι αντιδράσεις Άρη Σκάλας και Πανγυθεατικού

Παρασκευή, 26 Φεβρουάριος 2021 14:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προς επανεκκίνηση το πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

Ειδικότερα, στην συνεδρίασή της στις 25/2, η Επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση και την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής περιόδου 2020 -2021, με την διεξαγωγή του α΄ γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων.

Όλα τα σωματεία, είτε επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον α΄ γύρο του εν λόγω πρωταθλήματος είτε όχι, παρακαλούνται να αποστείλουν στην ΕΠΟ έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του ΔΣ τους, έως την Τετάρτη 3/3/2021. Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες ΕΠΣ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις.

Επίσης, η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην ΕΕ/ΕΠΟ, τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του.
 
Η θέση Άρη Σκάλας
και Πανγυθεατικού
Σε ανακοίνωσή του για την προοπτική έναρξης του πρωταθλήματος ο Άρης Σκάλας, που την Τετάρτη 24/2 ξεκίνησε προπονήσεις, τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών αρχικά για επανέναρξη των προπονήσεων και στη συνέχεια για δρομολόγηση της επανέναρξης του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας επιβεβαιώνουν αυτό που απ΄ την αρχή της αγωνιστικής περιόδου έχουμε όλοι αντιληφθεί: πως αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για την τύχη του ερασιτεχνικού αθλητισμού δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα γύρω από αυτόν!

Ως διοίκηση του Άρη Σκάλας έχουμε δώσει όλη τη χρονιά έναν τιτάνιο αγώνα για να συμμετέχει η ιστορική μας ομάδα στο πρωτάθλημα, παρά τις αντιξοότητες.

Με οικονομική επιβάρυνση των μελών του διοικητικού συμβουλίου και μοναδικά έσοδα τις χορηγίες της τοπικής κοινωνίας, που στηρίζει την προσπάθειά μας, συμμετείχαμε σε ένα πρωτάθλημα με πολύ σημαντικές οικονομικές απαιτήσεις…».

Η ομάδα της Σκάλας απαιτεί την εκπλήρωση συγκεκριμένων εγγυήσεων για τη συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του, ο Πανγυθεατικός υπογραμμίζει: «…Ξαφνικά, ενημερωθήκαμε ότι επιτρέπεται να επιστρέψουμε στις προπονήσεις, μετά από σχεδόν 4 μήνες, με προοπτική κάποια στιγμή, να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα!

Σε κατάσταση ΣΟΚ παρακολουθούμε την επιθυμία επανέναρξης του ερασιτεχνικού(!) πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής Κατηγορίας!

Αναρωτιόμαστε, ποιου/ποιων επιθυμία είναι; Φτάσαμε ήδη στα τέλη Φλεβάρη!...»

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, ο σύλλογος του Γυθείου υπογραμμίζει: «…Σαν Πανγυθεατικός αναμένουμε τις αποφάσεις για το πλαίσιο της επανεκκίνησης! Αναμένουμε οικονομική κάλυψη για τα τεστ του Covid-19 και δραστική μείωση των εξόδων διαιτησίας! Και αυτά βέβαια δε φτάνουν! Οι μισές ομάδες που θα "κατέβουν" τώρα, από Σεπτέμβρη πιθανότατα να μην υπάρχουν!

Εμείς το μόνο βέβαιο είναι ότι θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αυτό που αρχίσαμε. Για τους αθλητές μας, τους φιλάθλους και τους χορηγούς μας, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μας σε χαλεπούς καιρούς!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών