Στη Λαμία η διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις

Στο Λουτράκι οι δοκιμαστικές διαδρομές

Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021 11:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Λαμία η διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις

Παρά τις αξιόλογες και συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τη διεκδίκηση της διοργάνωση του διεθνούς φήμης αγώνα «Ράλλυ Ακρόπολις», ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του στην πόλη της Λαμίας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 16 Απριλίου, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Στερεάς Φάνη Σπανού, του  δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου, του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, και του δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος  Γκιώνης, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού άνοιξε τα χαρτιά της, δείχνοντας το νομό Φθιώτιδας ως τον επικρατέστερο για να φιλοξενήσει τη διοργάνωση. 

Η εκκίνηση του αγώνα, θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ενώ οι διαδρομές θα λάβουν χώρα στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας και η Λαμία θα αποτελέσει την καρδιά της διοργάνωσης, αφού ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας θα φιλοξενήσει το service park

Στο Λουτράκι, που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την φιλοξενία του αγώνα, θα διεξαχθούν οι δοκιμαστικές διαδρομές το πρωί της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου. Από το απόγευμα της Παρασκευής ο αγώνας θα μεταφερθεί στη Στερεά Ελλάδα με έδρα την Λαμία.

Το Ράλι Ακρόπολις του 2021 θα αποτελέσει τον δέκατο γύρο του WRC, αντικαθιστώντας το Ράλι της Χιλής, του οποίου η διεξαγωγή κρίθηκε αμφίβολη, λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας στη χώρα της Νοτίου Αμερικής. Μία εξέλιξη που οδήγησε το θεσμό στο να επισπεύσει την επιστροφή της Ελλάδας στο πρόγραμμα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών