Στο Κόβεντρι της Αγγλίας αθλητές του Δήμου Σπάρτης

Για τους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες

Δευτέρα, 08 Αύγουστος 2022 14:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο Κόβεντρι της Αγγλίας αθλητές του Δήμου Σπάρτης

Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Σπάρτης και ο Αθλητικός Οργανισμός στηρίζει το θεσμό των Διεθνών Παιδικών Αγώνων (International Children Games-ICG), συμμετέχοντες με τρία αθλήματα: στίβο, μπάσκετ 3Χ3 και ποδόσφαιρο.

Τα ICG είναι μια σπουδαία διεθνής αθλητική διοργάνωση για παιδιά από 12 έως 15 χρόνων, με την στήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι αγώνες αυτοί θα φέρουν τους αθλητές από τη Σπάρτη σε επαφή με παιδιά από όλο τον κόσμο, από διαφορετικά έθνη, φυλές, κουλτούρες, ήθη και έθιμα, με κεντρικό θέμα το «εύ αγωνίζεσθαι» και την καταπολέμηση της βίας και του ρατσισμού.

Ο Δήμος Σπάρτης έχει συνεχή παρουσία και στα 25 χρονιά των Αγώνων αυτών, οι δε αθλητές μας έχουν επιστρέψει με μεγάλες διακρίσεις, προβάλλοντας και τιμώντας την πόλη σε όλο το κόσμο.

Προπονητές είναι στο στίβο η Λυδία Κονίδη, στο μπάσκετ ο Θεόδωρος Σφυρής και στο ποδόσφαιρο ο Νίκος Μηλιάκος.

Στην αποστολή συμμετέχουν ως εκπρόσωπος του Δημάρχου, η Αντιδήμαρχος Γεωργία Ζαχαράκη, ως Αρχηγός της αποστολής η Ευγενία Παπαδάκη, ενώ εκπρόσωπος της πόλης θα είναι ο εκλεγμένος στο ΔΣ του ICG ο κ. Σπύρος Παυλάκος.

Η αποστολή αναχωρεί για το Κόβεντρι τα ξημερώματα της Πέμπτης 11/8 και επιστρέφει στις 16/8.

«Τους ευχόμεθα καλό ταξίδι καλή επιστροφή και την καλύτερη δυνατή παρουσία στους αγώνες!», αναφέρει ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti