«Πηνελόπειος Δρόμος» στις 4 Σεπτεμβρίου στο Γεωργίτσι

Δευτέρα, 22 Αύγουστος 2022 12:17 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Πηνελόπειος Δρόμος» στις 4 Σεπτεμβρίου στο Γεωργίτσι

Τον 2ο «Βασιλικό Αγώνα Δρόμου» μήκους 11 χλμ., με την ονομασία «Πηνελόπειος Δρόμος» διοργανώνουν το «Λακεδαιμόνιων Πολιτιστικό Κέντρο Μνημοσύνη» με την υποστήριξη των Σπαρτιατών Δρομέων και του Dimopoulos Coaching, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Υακίνθεια 2022».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 5:00 μμ στο Γεωργίτσι Λακωνίας- Σπαντίδου Αμφιθέατρο.

Η χιλιομετρική απόσταση της διαδρομής ανέρχεται σε 11 χλμ. μικτά (ασφάλτινα – χωματόδρομος).
Εκκίνηση: Ο αγώνας ξεκινά από το Σπαντίδου Αμφιθέατρο και κατευθύνεται κατηφορικά προς το χωριό Αγ. Κωνσταντίνος, ακολουθώντας αγροτικό δρόμο με μεγάλη κλίση ως τα 1,150 μ. όπου οι δρομείς θα συναντήσουν ρεματιά. Από το σημείο αυτό αρχίζει μια απότομη ανηφόρα ως τα 2 χλμ. (νεκροταφείο Αγ. Κωνσταντίνου), ενώ ο δρόμος συνεχίζει να είναι ανηφορικός με μικρότερη κλίση. Στο 2,3 χλμ. οι δρομείς μπαίνο0υν στο χωριό και σε ασφάλτινο δρόμο, κάνοντας προς τα αριστερά με κατεύθυνση προς την Αγόριανη. Ο δρόμος συνεχίζει να έχει ανηφορική κλίση με μικρές διακυμάνσεις στις κλίσεις και περίπου στο 5ο χλμ. οι δρομείς εισέρχονται στο χωριό της Αγόριανης. Στα πρώτα περίπου 300 μ. υπάρχει μια «γλυκιά» ανηφόρα όπου γίνεται πιο έντονη, ενώ στο 5,6 χλμ. οι δρομείς στρίβουν αριστερά προς το Γεωργίτσι και ακολουθούν την πορεία που ακολουθούν οι δρομείς στον αγώνα των Αθανάτων ως το 7,5 χλμ. όπου και το ψηλότερο σημείο του αγώνα στα 754 μ. Στο σημείο εκείνο οι δρομείς κάνουν αριστερά προς το Αμφιθέατρο Σπαντίδου, όπου αρχίζει η κατηφόρα του αγώνα ως τον τερματισμό, στο 8,8 χλμ. ο δρόμος γίνεται χωμάτινος με μικρά κομμάτια τσιμέντου σε αγροτικό δρόμο ως τον τερματισμό στο Αμφιθέατρο.

Η διαδρομή είναι κυκλική και δεν απαιτούνται trail παπούτσια. Θα υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού με νερό.

Κόστος συμμετοχής
Ο αγώνας είναι δωρεάν και δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

Συμμετοχές
Μπορείτε να δηλώσετε ηλεκτρονικά συμμετοχή ΕΔΩ

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών θα γίνεται δεκτός την ημέρα του αγώνα.

Βραβεύσεις
Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα αναμνηστικό βαρύτιμο μετάλλιο. Βραβεύσεις θα γίνουν για τους 3 πρώτους και τις 3 πρώτες του αγώνα. Δεν θα γίνουν ηλικιακές βραβεύσεις.

Φύλαξη αντικειμένων - αποδυτήρια
Στο Σπαντίδου Αμφιθέατρο θα υπάρχει χώρος φύλαξης πραγμάτων καθώς και θα υπάρχουν χώροι αποδυτηρίων.

Απονομές
Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος του αγώνα, περίπου στις 6:30΄ μμ.

Παιδικός αγώνας
Ο παιδικός αγώνας 2 χλμ. θα ξεκινήσει και ώρα 5:15΄ μμ, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα αναμνηστικό μετάλλιο.

Μετά τον αγώνα
Μετά τον αγώνα θα δοθεί σνακ στους δρομείς και τους συνοδούς τους. Κατόπιν θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στο Σπαντίδου Αμφιθέατρο. Μετά τη συναυλία θα δοθεί δωρεάν γεύμα – μπουφές για όλους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti