Διακρίσεις κι εμπειρίες για την αποστολή της Σπάρτης στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες

Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2022 15:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διακρίσεις κι εμπειρίες για την αποστολή της Σπάρτης στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες

Επιτυχημένη κρίνεται η συμμετοχή της αποστολής του Δήμου Σπάρτης στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν από 12 έως 15 Αυγούστου 2022 στην πόλη  Κόβεντρι  της  Αγγλίας.

Οι αθλητές της σπαρτιατικής αποστολής πέτυχαν σημαντικές διακρίσεις τόσο στον στίβο όσο και στο ποδόσφαιρο.

Ο Κώστας Σταματάκος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα, ο Δημήτρης Παναγάκης ήταν 8ος στο άλμα εις μήκος, ενώ η Δέσποινα Μαντζουράνη ήρθε 4η στην σειρά της στους προκριματικούς. Η ποδοσφαιρική ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την είσοδό της στην τελική οκτάδα.

Την 22μελή αποστολή του Δ. Σπάρτης αποτελούσαν οι:
- Ζαχαράκη – Αναστασοπούλου Γεωργία – εκπρόσωπος δήμου
- Παπαδάκη Ευγενία – αρχηγός αποστολής
- Λυδία Κονίδη – προπονήτρια στίβου
- Σφυρής Θεόδωρος – προπονητής μπάσκετ
- Μηλιάκος Νικόλαος – προπονητής ποδοσφαίρου  
- Κανελλάκης Γεώργιος – αθλητής
- Βαρζακάκος Γεώργιος – αθλητής
- Στράτης Ηλίας – αθλητής
- Λάμπρου Μάριος – αθλητής
- Κουλούρης Μάριος – αθλητής
- Καρούνος Νικόλαος – αθλητής
- Ουριτού Έκτορας  – αθλητής
- Ντούσο Άγγελος – αθλητής
- Σπυριδάκος Κωνσταντίνος– αθλητής
- Παπαδάκος Αλέξανδρος  – αθλητής
- Τσούβαλης Κωνσταντίνος – αθλητής
- Νικολοπούλου Γρηγορή – αθλητής
- Ματζουράνη Δέσποινα
- Σταματάκος Κωνσταντίνος
- Παναγάκης Δημήτρης
- Μηλιάκος Παναγιώτης
- Παυλάκος Σπύρος – μέλος των Διεθνών Παιδικών Αγώνων

Ο Δ. Σπάρτης «συγχαίρει όλους τους αθλητές τόσο για τις διακρίσεις όσο και για την συμμετοχή τους».

Όπως επισημαίνει ακόμα ο Δ. Σπάρτης, «πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους προπονητές τους Λυδία Κονίδη, Νίκο Μηλιάκο, Θεόδωρο Σφυρή και τον κ. Σπύρο Παυλάκο που τόσα χρόνια είναι η ψυχή της διοργάνωσης στη Σπάρτη και μάλιστα εξελέγη για μια τετραετία ακόμα ως μέλος της Επιτροπής των Διεθνών Παιδικών Αγώνων. Του ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίζει να προσφέρει με τόση αγάπη και σεβασμό στα ιδεώδη του αθλητισμού για πολλά χρόνια ακόμη». Συμπληρωματικά, αναφέρεται πως «ο δήμαρχος κ. Πέτρος Δούκας και το Δημοτικό Συμβούλιο αγκάλιασαν με θέρμη την ιδέα να συνεχίσει η Σπάρτη να συμμετέχει στους αγώνες και ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Σπάρτης διοργάνωσε με επιτυχία  τη συμμετοχή της αποστολής μας.  Ένα μεγάλο και ξεχωριστό ευχαριστώ στην κα Ευγενία Παπαδάκη που ήταν υπεύθυνη της αποστολής».

Στην αποστολή συμμετείχε και η αντιδήμαρχος Γεωργία Ζαχαράκη-Αναστασοπούλου ως εκπρόσωπος του Δήμου Σπάρτης. Ο δήμαρχος του Κόβεντρι υποδέχτηκε σε ειδική τελετή τους εκπροσώπους των δήμων που συμμετείχαν κι ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα από το αγαλματίδιο του βασιλιά Λεωνίδα που του προσέφερε η αντιδήμαρχος Σπάρτης ως αναμνηστικό δώρο.

Τέλος, όπως γνωστοποιείται, ο δήμαρχος Σπάρτης θα τιμήσει προσεχώς, σε ειδική εκδήλωση, όλα τα μέλη της αποστολής που συμμετείχαν στους Διεθνείς Παιδικούς  Αγώνες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti