Σε Σπάρτη και Μάνη οι στάσεις του 50ου Διεθνούς Ράλλυ «ΦΙΛΠΑ»

Το διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου

Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2022 15:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε Σπάρτη και Μάνη οι στάσεις του 50ου Διεθνούς Ράλλυ «ΦΙΛΠΑ»

Το επετειακό 50ο Διεθνές Ράλλυ «ΦΙΛΠΑ» θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 με επίκεντρο την πόλη της Καλαμάτας. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν 83 ιστορικά αυτοκίνητα με πληρώματα από 9 χώρες, κατασκευασμένα από το 1923 έως το 2001, χωρισμένα σε τρεις κατηγορίες, την Classic Regularity με ΜΩΤ έως 50 χλμ/ω, την Time Trophy με συγκεκριμένα σημεία δορυφορικής μέτρησης και την Touring με χαμηλότερες ΜΩΤ και με περισσότερο περιηγητικό χαρακτήρα.

Στις τρεις μέρες του αγώνα, τα πληρώματα των δύο πρώτων κατηγοριών θα διανύσουν συνολικά 680 χλμ. με 24 ειδικές δοκιμασίες (περίπου 140 χλμ.), ενώ τα πληρώματα της κατηγορίας Τouring 610 χλμ. με 16 ειδικές δοκιμασίες (περίπου 100 χλμ.). Τα αυτοκίνητα θα περάσουν από μαγευτικές περιοχές της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς συμμετέχοντες θα βρίσκονται ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και υψηλόβαθμα στελέχη της FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens) καθώς και πολυνίκες αγωνιζόμενοι.

Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί την Πέμπτη 29/9 και ώρα 10:30΄ πμ στα Ίσθμια και η πρώτη στάση θα γίνει στον Άγιο Πέτρο Αρκαδίας μετά από περίπου δύο ώρες. Η δεύτερη στάση θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, όπου ο οικείος δήμος θα προσφέρει στα πληρώματα σνακ και αναψυκτικά.

Η πρώτη μέρα τελειώνει με την άφιξη των αγωνιζομένων μέσω Ταϋγέτου στο ξενοδοχείο «Elite City Resort» στην Καλαμάτα περίπου στις 6:30΄ μμ. Την Παρασκευή 30/9, ο αγώνας θα ξεκινήσει από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας (πλατεία Β. Γεωργίου) στις 10:45΄ πμ  με κατεύθυνση Καρδαμύλη, Αρεόπολη και τερματισμό του πρώτου σκέλους στον Γερολιμένα.

Κατά την επιστροφή από την Ανατολική Μάνη θα υπάρχει μια στάση μίας ώρας στην κεντρική πλατεία της Αρεόπολης, όπου θα προσφερθούν ελαφρύ σνακ και αναψυκτικά. Η επιστροφή από την Αρεόπολη προς την Καλαμάτα θα γίνει μέσω Οίτυλου, Στούπας και Καρδαμύλης, περίπου στις 7:00 μμ.

Το Σάββατο 1/10, ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:00 πμ από το ξενοδοχείο «Elite City Resort» με κατεύθυνση την Κορώνη, μέσω Πεταλιδίου και μετά από μια στάση, θα συνεχίσει μέσω Μεθώνης προς την Πύλο για τον τερματισμό του ράλλυ, περίπου στις 3:30΄ μμ.

Το βράδυ του Σαββάτου στις 9:00 μμ, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας έχει προγραμματιστεί η επίσημη απονομή των επάθλων όπου θα βραβευθούν οι νικητές του αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti