
Τη «λύπη» αλλά και τον «εκνευρισμό» του προς κάθε υπεύθυνο σχετικά με την οργάνωση της ποδηλατικής διαδρομής Σπάρτη-Ξηροκάμπι, που διενεργήθηκε την Κυριακή 9/10 στο πλαίσιο της 33ης «Ποδηλατικής Σπαρτακιάδας» (8/10), εκφράζει το ΔΣ του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Νέων Παλαιοπαναγιάς «Ο Ταΰγετος».
Αναλυτικά ο σύλλογος ισχυρίζεται:
«1) Πρώτη φορά, όσα χρόνια συμμετέχουμε εθελοντικά ως σύλλογος, δεν μας χορηγήθηκαν διακριτικά γιλέκα ούτε σημαίες για τους εθελοντές που έκλεισαν τους δρόμους στην Παλαιοπαναγιά.
2) Δεν λάβαμε καμία ενημέρωση σχετικά με την εκκίνηση των γκρουπ (υπήρχε μία γενική ενημέρωση για έναρξη)
3) Ομοίως και για τη λήξη και το αναφέρουμε, διότι γίναμε δέκτες παραπόνων από τους εθελοντές που αφιέρωσαν το πρωινό μιας αργίας, για να βοηθήσουν.
4) Δεν είχε οριστεί υπεύθυνος επικοινωνίας για οποιοδήποτε θέμα προέκυπτε.
5) Στον όμορο οικισμό Ανωγείων είτε δεν υπήρχε σχετική ενημέρωση είτε οι αντίστοιχοι σύλλογοι δραστηριοποιήθηκαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιμονή των κατοίκων των Ανωγείων για διέλευση με τα οχήματά τους προς τα ανώγεια μέσω της Παλαιοπαναγιάς.
Όλα αυτά έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ποδηλατών και ευτυχώς δεν προκλήθηκε σοβαρό ατύχημα. Είναι κρίμα για μία αθλητική εκδήλωση θεσμό, αντί να βελτιώνεται συνεχώς και να έλκει περισσότερους αθλητές, να φθίνει το επίπεδο οργάνωσής της».
Ως υστερόγραφο, ο Σύλλογος Φιλοπρόοδων Νέων Παλαιοπαναγιάς «Ο Ταΰγετος» αναφέρει: «Περαστικά στον ποδηλάτη που τραυματίστηκε στην Παλαιοπαναγιά. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και καλό θα ήταν η επέμβαση των αρμοδίων διοργανωτών σε παρόμοια συμβάντα να είναι ταχύτερη».
Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών