Τον Νοέμβριο ο 7ος «Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος»

Στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη-Αθήνα

Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2022 10:49 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τον Νοέμβριο ο 7ος «Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος»

O 7ος «Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος» θα διεξαχθεί από τις 24 έως τις 28 Νοεμβρίου στη συνολικού μήκους 490 χιλιομέτρων διαδρομή Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα.

Ο φετινός αγώνας τελεί υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία θα συνδράμει οικονομικά και στη διοργάνωση τού εν λόγω δρόμου ενώ, όπως ανέφερε ο Π. Νίκας σε συνάντηση με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, Γιώργο Διαμαντή, η Περιφέρεια θα αναλάβει και την προσωρινή συντήρηση – διαμόρφωση του δρόμου από την Καρυά Αργολίδας έως τη Νεστάνη, τμήμα διαδρομής του «Φειδιππίδειου Δρόμου».

Ο «Φειδιππίδειος Δρόμος» διοργανώνεται από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αθηναίοι Δρομείς», σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (ΦΑΟΣ) και κινείται στο τρίπτυχο του ευ αγωνίζεσθαι, της ιστορικής σημασίας πορείας του Φειδιππίδη και της ευαισθητοποίησης για τα περιβαλλοντικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Η διαδρομή
Η διαδρομή θα ακολουθήσει όλον τον αρχαίο δρόμο από Αθήνα προς Ελευσίνα, Μέγαρα, Αρχαία Κόρινθο και μετά προς Άγιο Βασίλειο, Αρχαίες Κλεωνές, για να φτάσει στην Αρχαία Νεμέα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει τη διαδρομή προς Μαλανδρένι, Λύρκεια, Καρυά, ανάβαση στο Αρτεμίσιο, κάθοδο στη Νεστάνη και ακολούθως θα διέλθει από Τεγέα, για να εισέλθει  πλέον στον δρόμο Τρίπολης – Σπάρτης και να φθάσει στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. Η επιστροφή θα ακολουθήσει την ακριβώς αντίστροφη διαδρομή.

Διάρκεια αγώνα
Η συνολική διάρκεια του αγώνα είναι 104 ώρες (εκκίνηση και τερματισμός στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς των Αθηνών)
Εκκίνηση: 24 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 6:00 πμ
Τερματισμός τελευταίου δρομέα: 28 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 2:00 μμ

Αιτήσεις συμμετοχής
 Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να καταχωρούνται μέχρι τις 24/10/2022 στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.athenianrunnersclub.gr/register/#1608637990821-44c521e4-5a05
Προσοχή: Γράψτε αναλυτικά τις επιδόσεις σας, ώστε να είναι εύκολος ο έλεγχος.

Μετάλλια – κύπελλα
Ειδικά βραβεία θα δοθούν στους τρείς πρώτους άνδρες και τις τρείς πρώτες γυναίκες.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα.
Επίσης, όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές θα πάρουν αναμνηστικό μπλουζάκι.

Η αναλυτική προκήρυξη του αγώνα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα  www.athenianrunnersclub.gr

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti