Κατασκευή νέας πίστας διεθνών προδιαγραφών στη Μεγαλόπολη

Θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη

Τετάρτη, 07 Δεκέμβριος 2022 10:41 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατασκευή νέας πίστας διεθνών προδιαγραφών στη Μεγαλόπολη

Μνημόνιο συνεργασίας με αντικείμενο την αξιοποίηση του νυν χώρου της πίστας μότο κρος στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, με την κατασκευή μιας νέας -διεθνών προδιαγραφών για όλο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό- υπογράφτηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επικύρωση της συμφωνίας έγινε μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και του διευθύνοντα Συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ΑΕ, Γιάννη Μπούκη.

Η πίστα στη Μεγαλόπολη, που βρίσκεται εντός έκτασης η οποία σήμερα ανήκει στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ, πρόκειται να μεταβιβαστεί σε εταιρεία του  Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο εκτέλεσης προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Υφυπουργείο Αθλητισμού για την κατασκευή νέας πίστας, που θα αποτελέσει διεθνές κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού (για αγωνιστική μοτοσυκλέτα, 4x4, mountain bike και άλλες δράσεις εκμάθησης μηχανοκίνητων αθλημάτων και οδικής ασφαλείας), με όλες τις απαραίτητες υποδομές λειτουργικής εγκατάστασης.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε για τη νέα πίστα της Μεγαλόπολης: «Από σήμερα ξεκινάμε άμεσα μελέτες για μια σύγχρονη και μοναδική στην Ελλάδα πίστα φιλοξενίας διεθνών διοργανώσεων, η οποία θα πληροί τα κριτήρια των παγκοσμίων ομοσπονδιών, με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές για την αγωνιστική μοτοσυκλέτα, αλλά και για 4x4, mountain bike και άλλες δράσεις εκμάθησης μηχανοκίνητων αθλημάτων που παράλληλα θα εκπέμπουν και τα ζωτικά μηνύματα για την ενίσχυση της οδικής ασφαλείας».

Καταλήγοντας, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Μια πίστα σημείο αναφοράς για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με τη “Motorsport Greece” για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε και αυτό το μοντέλο μηχανοκίνητου αθλητισμού».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti