Βαδίζουν προς Σπάρτη οι δρομείς του 41ου «Σπάρταθλον»

Την Κυριακή οι τερματισμοί

Σάββατο, 30 Σεπτέμβριος 2023 13:08 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βαδίζουν προς Σπάρτη οι δρομείς του 41ου «Σπάρταθλον»

Τον δρόμο προς τη Σπάρτη βαδίζουν οι 400 αθλητές που συμμετέχουν στον φετινό αγώνα «Σπάρταθλον». Παρακολουθήστε παρακάτω την εξέλιξη του αγώνα σε ζωντανή μετάδοση, μέσα από το Live steaming του Συνδέσμου.

 

Η εκκίνηση της 41ης διοργάνωσης δόθηκε στις 7 το πρωί του Σαββάτου 30 Οκτωβρίου, μπροστά από το θέατρο Ηρώδου του Αττικού, κάτω από την Ακρόπολη των Αθηνών. Στη γραμμή της αφετηρίας βρέθηκαν 400 υπεραθλητές κι υπεραθλήτριες από 49 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων 50 ελληνικές συμμετοχές.

Τον αγώνα, μέχρι στιγμής, οδηγεί ο εκπληκτικός αθλητής Φώτης Ζησιμόπουλος από το Αγρίνιο, νικητής των δύο προηγούμενων διοργανώσεων με εντυπωσιακούς χρόνους. Ο Ζησιμόπουλος, με τον αριθμό 124 στη φανέλα του, είχε καλύψει πάνω 87 χιλιόμετρα της διαδρομής έως τη 13.20΄ το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν πέρασε τον σταθμό ελέγχου Νο25 στα Εξαμίλια της Κορινθίας. Η απόσταση που διατηρεί από τους συναθλητές του είναι μεγάλη και, αν όλα πάνε καλά για τον δρομέα, διατηρεί όλες τις πιθανότητες να ξανακερδίσει τον αγώνα.

Ακόμη, στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν και 6 Λάκωνες υπερμαραθωνοδρόμοι και συγκεκριμένα οι Βασίλειος Γλεντζές, Γιώργος Κουλόγιαννης, Κώστας Λαμπρινός, Γιάννης Μαλτέζος, Βασίλειος Σταθάκος και Γιώργος Τσάκωνας.

Με πορεία προς την Ελευσίνα, τα Μέγαρα, την Κόρινθο, τη Νεμέα, τη Λύρκεια, τη Νεστάνη, την Τεγέα, την αναρρίχηση στο Παρθένιο Όρος, μέχρι τα ιερά χώματα της Σπάρτης, οι τολμηροί δρομείς θα υποκλιθούν στην «καρδιά» της πόλης μπροστά από το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα, αιώνιο σύμβολο νικητή ενάντια στο αδύνατο και το ανέφικτο. Έπαθλο όλων ο ιερός κότινος από τις ευλογημένες ελιές της σπαρτιατικής γης και το καθάριο νερό του ποταμού Ευρώτα.

Το ραντεβού στη Σπάρτη δίνεται στο άγαλμα του Λεωνίδα, μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο, όπου μετά τις 5 περίπου τα ξημερώματα της Κυριακής 1/10 αναμένονται οι πρώτοι αθλητές. Μέχρι τις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το κοινό θα χειροκροτεί τους υπεραθλητές και τις υπεραθλήτριες που θα καταφέρουν να τερματίσουν στο χρονικό περιθώριο των 36 ωρών.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti