Εθελοντές για το Κύπελλο Αναρρίχησης Βράχου στη Λαγκάδα προσκαλεί ο ΕΟΣ Σπάρτης

Τετάρτη, 21 Φεβρουάριος 2024 14:55 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εθελοντές για το Κύπελλο Αναρρίχησης Βράχου στη Λαγκάδα προσκαλεί ο ΕΟΣ Σπάρτης

Στη δημιουργία λίστας εθελοντών - στελεχών αναρρίχησης βράχου προχωρά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης ενόψει του 2ου Κυπέλλου Αναρρίχησης Βράχου στο αναρριχητικό πάρκο Λαγκάδας, που είναι προγραμματισμένο για τις 18 Μαΐου 2024.

Όσοι από τα μέλη του συλλόγου επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά ως βοηθοί κριτών καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα.

Εκ των δημοφιλέστερων
αναρριχητικών πεδίων στην Ελλάδα
Το αναρριχητικό πάρκο της Λαγκάδας βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μετά τον οικισμό της Τρύπης, στο 15ο χλμ. της ΕΟ Σπάρτης – Καλαμάτας και είναι προσβάσιμο με ΙΧ  ή με το λεωφορείο της γραμμής.

Δημιουργήθηκε το 1999, με το άνοιγμα 56 αναρριχητικών διαδρομών αθλητικού χαρακτήρα στα πλαίσια του προγράμματος «Προστασία – Διαχείριση και ΄Ηπια Τουριστική Ανάπτυξη Ταυγέτου» (ΕΠΠΕΡ/Β΄ ΚΠΣ).

Η σημασία του πάρκου είναι ιδιαίτερα μεγάλη λόγω του ότι πρόκειται για ένα από τα λίγα αναρριχητικά πεδία της Ελλάδας όπου λόγω του υψομέτρου και της θέσης του πεδίου (φαράγγι), είναι δυνατό το σκαρφάλωμα ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες της καλοκαιρινής περιόδου. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το έντονο ανάγλυφο που παρουσιάζει ο βράχος -οπότε προκύπτουν διαδρομές μεγάλης αισθητικής αξίας με μεγάλη ποικιλία στις κινήσεις και στις τεχνικές αναρρίχησης που απαιτούνται- αλλά και με την ομορφιά του φυσικού τοπίου της περιοχής, κατατάσσουν τη Λαγκάδα σε ένα από τα πιο δημοφιλή και σημαντικά αναρριχητικά αθλητικά πεδία στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti