
Ο λακωνικός αθλητισμός και η ποδοσφαιρική κοινότητα πανηγυρίζουν μια εκ των σπουδαιότερων επιτυχιών των τελευταίων ετών. Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Σπάρτης αναδείχθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια στον 5ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, εξασφαλίζοντας παράλληλα την άνοδο στη Β΄ Εθνική.
Στο ματς που διεξήχθη την Κυριακή (7/4) στο Ενωσιακό γήπεδο της ΕΠΣ Λακωνίας στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης, οι ποδοσφαιρίστριες του Νείλου Καρρά επικράτησαν με 3-0 της ομάδας του Αγίου Δημητρίου Πουρναρίου και πανηγυρίζουν τον τίτλο και τον προβιβασμό στη δεύτερη τη τάξει εθνική διοργάνωση.
«Τα χρυσά κορίτσια μας! Νίκη με 3-0 και φύγαμε για Β΄ Εθνική! Μας κάνετε περήφανους! Όλη η Λακωνία γιορτάζει», ανέφεραν μετά τον θρίαμβο από τη διοίκηση του ΠΑΣ Σπάρτης, που έχει κάθε δικαίωμα να πλέει σε πελάγη ευτυχίας για την ονειρώδη πορεία του συλλόγου.
«Θερμά συγχαρητήρια στις αθλήτριες, στη διοίκηση, στους προπονητές, στους γονείς τους και σε όλους όσοι στηρίζουν την όμορφη προσπάθειά τους! Να έχουν υγεία και να συνεχίσουν να προοδεύουν», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, ο οποίος συνάντησε τα μέλη του ΠΑΣ Σπάρτης, σε επινίκιο γεύμα στην κεντρική πλατεία Σπάρτης.
Πλέον, στις δύο -τυπικής σημασίας- εναπομείνασες αγωνιστικές, ο ΠΑΣ Σπάρτης αντιμετωπίζει εκτός έδρας τις Αμαζόνες Κορινθίας στις 28 Απριλίου, ενώ ο φετινός μαραθώνιος ολοκληρώνεται εντός έδρας στις 12 Μαΐου απέναντι στους Λύκους Αιγιαλείας. Το τελευταίο ματς στο Ενωσιακό γήπεδο Αγ. Ιωάννη, αναμένεται να έχει χαρακτήρα φιέστας για τα κορίτσια και τα στελέχη του ΠΑΣ Σπάρτης και όλο το φίλαθλο κοινό του τόπου επιβάλλεται να δώσει δυναμικό «παρών» για να αποθεώσει το σύνολο του Ν. Καρρά.
Βαθμολογικά, η κατάταξη έχει διαμορφωθεί ως εξής:
1. ΠΑΣ Σπάρτης 28
———————————————
2. Αμαζόνες Κορινθίας 20
3. Λύκοι Αιγιαλείας 16
4. ΠΑΣ Αγίου Γεωργίου Κορίνθου 16
5. Άγιος Δημήτριος Πουρναρίου 15
6. Αργολίδα 2000 5
7. Εθνικός Καλαμάτας 1
Ν. Καρράς ο «μαέστρος»
των επιτυχιώνΟ προπονητής του γυναικείου τμήματος του ΠΑΣ Σπάρτης, Νείλος Καρράς, δεν είναι τυχαίος στο λακωνικό ποδόσφαιρο. Κάτοχος διπλώματος προπονητή UEFA Β΄, έχει ήδη στο πλούσιο παλμαρέ του εξαιρετικές επιτυχίες με τις ομάδες που καθοδήγησε τα προηγούμενα χρόνια. Ξεχωρίζει αναμφισβήτητα το πρωτάθλημα που κατέκτησε με τις Καρυάτιδες Σπάρτης, τη σεζόν 2016-2017, που οδήγησε και στην άνοδο στη Β΄ Εθνική της επόμενης σεζόν. Η μεταπήδησή του τα τελευταία χρόνια στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Σπάρτης αποδείχθηκε σοφή για όλες τις πλευρές, καθώς ήταν μαζί με τους συνεργάτες του ο πρωτεργάτης του φετινού τίτλου -του δεύτερου για τον έμπειρο κόουτς τα τελευταία χρόνια.
Το γυναικείο ποδόσφαιρο βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα, παρά τις προσπάθειες ανάπτυξης και προόδου που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Ο Ν. Καρράς είναι από τους ανθρώπους που πιστεύουν στο ταλέντο και τις δυνατότητες της θηλυκής εκδοχής του σπορ, όντας άριστος γνώστης της φυσιογνωμίας και των ιδιαιτεροτήτων του χώρου. Με το πάθος, την αφοσίωση και την τακτική του, έχει κατορθώσει να εμπνεύσει αθλήτριες της Λακωνίας στην ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, ως θιασώτης των οφελών της άθλησης στην καθημερινότητα και την υγεία.
«Αν συνεχίσουμε τη δουλειά, θα έχουμε
γυναικείο ποδόσφαιρο σε πολύ καλό επίπεδο»
Σε δηλώσεις του μετά το «τρίποντο» τίτλου, ο Ν. Καρράς περιέγραψε στον «Λακωνικό Τύπο» τη διαδρομή που οδήγησε στη σημερινή διάκριση: «Ξεκινήσαμε ως ακαδημίες με αυτά τα παιδιά, όπου τα περισσότερα ήταν 6 με 8 χρόνων όταν ήρθαν στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Έτσι, μετά από 6-7 χρόνια δουλειάς, φτάσαμε εδώ, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Γ΄ Εθνική, με μέσο όριο ηλικίας τα 15 έτη. Αυτό μάς χαροποιεί ιδιαίτερα. Και αν αναλογιστούμε ότι (στο ματς της Κυριακής) τα γκολ πέτυχαν τρεις παίκτριες 13 (δύο) και 15 χρονών, καταλαβαίνουμε ότι αν συνεχίσουμε τη δουλειά στο γήπεδο, με τη βοήθεια του ΔΣ του ΠΑΣ Σπάρτης, θα έχουμε γυναικείο ποδόσφαιρο σε πολύ καλό επίπεδο».
Ο ίδιος δεν παραλείπει τις απαραίτητες ευχαριστίες: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω από την μεριά μου ως προπονητής όλα αυτά τα χρόνια τις αθλήτριες της ομάδας, τους γονείς για την εμπιστοσύνη τούς στο πρόσωπο μου, ώστε να βγει αυτό το αποτέλεσμα και η ομάδα να απαρτίζεται από 22 παίκτριες». Ο προπονητής αναδεικνύει και «τη βοήθεια των συνεργατών μου, του γενικού αρχηγού, Βασίλη Τσερωτά κα του Γεωργίου Κυριακούλη, που μαζί με το ΔΣ της ομάδας είχαμε εξαιρετική οργάνωση».
Τέλος, ο Ν. Καρράς κάνει αναφορά και στον τραυματισμό που αποκόμισε μία σημαντική μονάδα της ομάδας του: «Το μόνο που μας αφήνει μια πικρία είναι ο τραυματισμός της έμπειρης αθλήτριάς μας, Αργυρώς Βλαχάκη, στην οποία ευχόμαστε άμεση αποκατάσταση!»