Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 συμμετείχαν 7 αθλητές του ΓΑΣ Ευρώτα

2ος ο Παπαδημητρίου στο τριπλούν, σφράγισε συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό

Τετάρτη, 19 Ιούνιος 2024 14:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 συμμετείχαν 7 αθλητές του ΓΑΣ Ευρώτα

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου στην Πάτρα, συμμετείχαν αθλητές του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου (ΓΑΣ) Ευρώτα.

Το Σάββατο (15/6) ο αθλητής του λακωνικού σωματείου, Σταύρος Παπαδημητρίου, πήρε το εισιτήριο για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, που θα πραγματοποιηθεί στη Μπάνσκα Μπίστριτσα της Σλοβακίας, καθώς με επίδοση 14.47 κατέκτησε τη 2η θέση στο αγώνισμα του τριπλούν. Είχε προηγηθεί το 14.55 στον προκριματικό τού αγωνίσματος, το οποίο αποτελεί και ατομικό του ρεκόρ.

Επίσης, την πρώτη ημέρα του πρωταθλήματος αγωνίστηκαν επτά αθλητές του ΓΑΣ Ευρώτα.

Ο Γιώργος Πορφύρης στο τριπλούν, με επίδοση 12.54, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος, αποτέλεσμα του τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί τους τελευταίους δύο μήνες. Ο Στέλιος Βέργος στα 1.500 μ., με χρόνο 4.21.22, έτρεξε στη γρήγορη κούρσα του τελικού καταλαμβάνοντας την 21η θέση. Ο Βασίλης Παπαμακάριος στα 400 μ., με χρόνο 53.25,  έκανε νέο ατομικό ρεκόρ, σε ένα αγώνισμα το οποίο δεν το γνωρίζει ακόμα καλά.

Η Ιωάννα Καραμπάτου στα 100 μέτρα, με χρόνο 13.00, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της για την χρόνια που διανύουμε, όπως και η «μικρή» τής παρέας, η Αθανασία Μπουφίδη, με επίδοση 13.14 στο ίδιο αγώνισμα.

Η Νέλλη Καραμπάτου στο άλμα εις ύψος, με προσπάθεια στα 1.50 μ. και προβλήματα στη φορά της, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο απολογισμός της Κυριακής
Στη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, την Κυριακή (16/6), ο Σταύρος Παπαδημητρίου κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό του μήκους με επίδοση 6.88 μ.. Όπως αναφέρει ο προπονητής τού ΓΑΣ, Θύμιος Βέργος, «ο αθλητής μας αν και ήταν κουρασμένος έπειτα από τον τελικό του τριπλούν, παρόλα αυτά πλησίασε την ατομική του επίδοση στο αγώνισμα (6.89 μ.), σε έναν τελικό που χαρακτηρίζεται έως ο καλύτερος των τελευταίων χρόνων με την 6αδα να κλείνει στα 6.90 μ.».

Ο κ. Βέργος γνωστοποιεί πως ο Σταύρος Παπαδημητρίου θα συμμετάσχει με την Εθνική ομάδα Κ18 στους Βαλκανικούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στη Σλοβενία στις 6 Ιουλίου, καθώς και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, που θα γίνει στη Σλοβακία το διάστημα 18 με 21 Ιουλίου, αγωνιζόμενος στο τριπλούν.

Εξάλλου, στον προκριματικό των 800 μ. αγωνίστηκε ο αθλητής Βασίλης Παπαμακάριος, «ο οποίος σε μια μέτρια για τις ικανότητες του κούρσα, δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις θέσεις που θα τον οδηγούσαν στον απογευματινό τελικό τού αγωνίσματος», σημειώνει ο Θύμιος Βέργος.

Τέλος, ο έμπειρος προπονητής παρατηρεί: «Η συμμετοχή σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα προϋποθέτει πολλές ώρες προετοιμασίας και προπόνησης των αθλητών, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι σε όλες τις καιρικές συνθήκες, χωρίς να εγγυάται κανείς ότι θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συγχαίρουμε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που καταβάλλουν, καθώς και τις οικογένειές τους για τη στήριξη στα όνειρα των παιδιών τους! Για εμάς είστε όλοι νικητές και είμαστε πολύ υπερήφανοι για εσάς!»

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti