Χρηστάκης: «Εκλογές για... κλάματα στη Σπάρτη!»

Τετάρτη, 15 Μάιος 2019 12:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χρηστάκης: «Εκλογές για... κλάματα στη Σπάρτη!»

Φίλοι,

ο πολύπαθος δήμος Σπαρτιατών, σε πλήρη εγκατάλειψη και διαρκή μαρασμό προσμένει την ανάστασή του από κάποιους που δεν μπορούν να τον σώσουν.

Δυστυχώς, φτωχές υποψηφιότητες, λειψά προγράμματα, υποσχέσεις θολές, επιτελεία ανορθόδοξα και βιαστικά σχεδιασμένα συνθέτουν ένα σκηνικό απαξίωσης προϊούσης μιας εκλογικής περιόδου που αφήνει αδιάφορο τον σκεπτόμενο δημότη.

Ένας ουρανοκατέβατος υποψήφιος που υπόσχεται ότι θα ξαναζήσει αυτή η πόλη(γιατί μάλλον το αξίζει), στη δύση της πολιτικής του καριέρας και με καταγωγή από τον τόπο μας ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.

Ένας δεύτερος υποψήφιος που δεν τα κατάφερε ως δήμαρχος στο παρελθόν και μάλλον δεν δύναται να τα καταφέρει και στο μέλλον, τώρα μάλιστα που τα χρόνια προβλήματα απέκτησαν την πολυπλοκότητα της οικονομικής ύφεσης, της πολυπολιτισμικής ιδιομορφίας και της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Ένας τρίτος υποψήφιος, ως αδύναμος κρίκος, με την υποστήριξη του κόμματος που πρεσβεύει τη προλεταριακή μελλοντική, ψιλο-ουτοπική μετάλλαξη αυτού του δύσμοιρου καπιταλιστικού, τριτοκοσμικού, αγροτο-δουλεμπορικού μοντέλου που απαντάται στη σπαρτιατική κοιλάδα, ουσιαστικά δε θα παίξει κάποιο σημαντικό ρόλο στην αναμέτρηση της 26ης Μαΐου.

Και ο τέταρτος υποψήφιος... Ο πρώην... Αυτός που έχει πάντα την πόρτα του ανοιχτή για τους πολίτες, αυτός που τον πρόδωσαν οι συνεργάτες του, αυτός που είχε καλούς σκοπούς και όραμα άλλα έφτασε να κατηγορηθεί ακόμα για τους χειρισμούς του στο θέμα των αδέσποτων σκυλιών. Ο γρίφος αυτών των εκλογών. Άραγε, θα συντριβεί από τους δεξιούς έως ακροδεξιούς αντιπάλους του? Θα μπορέσει ο πασοκικών καταβολών σπαρτιατικός "Σύριζα" να τον βοηθήσει στη απέλπιδα προσπάθειά του να μη βαδίσει τον μοναχικό και αξιοπρεπή δρόμο της παραίτησης από μια κοινή γνώμη που τον έκρινε πάντα με γνώμονα τα μικροπολιτικά της συμφέροντα και συντηρητικές της ιδεοληψίες?

Θα δούμε σε δύο εβδομάδες τί θα συμβεί. Προσωπικά, επιθυμούσα νέους συνδυασμούς, νέες ιδέες, νέες πρακτικές ακόμα και νέους ηγέτες. Εξαφανίστηκαν οι σαραντάρηδες και οι πενηντάρηδες ως ηγετικές φυσιογνωμίες? Θα ψηφίσουν οι 17άρηδες τους παππούδες τους ως δημάρχους?

Ήμαρτον!!!

Ιωάννης Χρηστάκης, Φιλόλογος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti