Ερωτήματα για τον αυτοκινητόδρομο…

Τρίτη, 08 Οκτώβριος 2019 22:30 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ερωτήματα για τον αυτοκινητόδρομο…

Πάνε δυο χρόνια τώρα, που σε όλες τις εισόδους του δρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη είναι εγκατεστημένες πινακίδες προσωρινής σήμανσης 80 χλμ/ώρα. Αυτό σημαίνει ότι ο αυτοκινητόδρομος μετατράπηκε στην πράξη, από άποψη ταχύτητας, σε επαρχιακό δρόμο. Ακόμη και στο παλιό εθνικό δίκτυο υπήρχε ανώτατη ταχύτητα 100 χλμ/ώρα. Η προσωρινή σήμανση έχει συγκεκριμένο νόημα και περιεχόμενο. Τοποθετούνται οι πινακίδες προσωρινής σήμανσης μέχρι να ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες, π.χ. να απομακρυνθούν εμπόδια, να συντηρηθεί ο δρόμος κλπ. Δικαιούμαστε να ενημερωθούμε, όσοι εξυπηρετούμαστε από τον αυτοκινητόδρομο και πληρώνουμε γι αυτό, αν υπάρχει και ποιος είναι ο λόγος που είναι τοποθετημένες οι πινακίδες αυτές. Ελπίζουμε να μην ξεχάστηκαν από τότε που έγιναν οι τελευταίες εργασίες.

Την ενημέρωση αυτή στους πολίτες την οφείλει το αρμόδιο υπουργείο ή η Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι η εταιρία που τον κατασκεύασε και τον εκμεταλλεύεται.

Βέβαια, αν θελήσει να το φιλοσοφήσει κάποιος, η έννοια «προσωρινή» τα χωράει όλα. Ακόμα και μια ολόκληρη ζωή είναι κάτι προσωρινό μπροστά στην αιωνιότητα.
Πάνος Λιόκαυτος

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti