"Σκορπιός": Καθημερινό πρόβλημα με τα διπλοσταθμευμένα τροχοφόρα στην Κ. Παλαιολόγου

Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2020 12:25 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
"Σκορπιός": Καθημερινό πρόβλημα με τα διπλοσταθμευμένα τροχοφόρα στην Κ. Παλαιολόγου

Ενίοτε παρεμποδίζουν την διέλευση λεωφορείων του ΚΤΕΛ και τουριστικών, και κάποιοι… ασυνείδητοι οδηγοί, δεν καλούν τον παραβάτη με παρατεταμένο κορνάρισμα, και άλλοι ούτε καν πατούν το κλάξον για ελευθέρωση του δρόμου… απολαμβάνοντας την φάλαγγα των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων, κάποτε και πέραν… του πενταλέπτου.

Αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε, αλλά στις συγκεκριμένες ώρες, δρομολογημένων λεωφορείων που διέρχονται την Κ. Παλαιολόγου.

Βλέπουμε στην TV και άλλες πόλεις προβληματισμένες από αδιάφορους οδηγούς, σε διπλοστάθμευση ή και διπλ/σμα, και άλλον με καταλήψεις πεζοδρομίων και ράμπων Α.Μ.Ε.Α.

Πολλά τα σχετικά δημοσιεύματα στο Λ.Τ. αλλά το πρόβλημα παραμένει ως είχε, και αν κρίνω από την ανοχή της τροχαίας (ομάδας ΔΙΑΣ) που σε μικρή απόστασή των, διπλοστ/νων Ι.Χ. αυτοκινήτων μένουν αδιάφοροι.

Κες και κοι οδηγοί: είτε το θέλουμε ή όχι, είναι στην αρμοδιότητα των τροχονόμων, όχι βέβαια με ανά χείρας των το μπλοκ παραβατικών κλήσεων… (πονάει αυτί κόβω κεφάλι),  αλλά και μόνο η εμφανής παρουσία των εξ αποστάσεως, θα αποτρέπει την διπλοστάθμευση. Όπως και η ελεγχόμενη ολίγων δευτερολέπτων στάση, για αποβίβαση ή επιβίβαση επιβατών, με παρατεταμένο χρόνο, σε εμπορικές δραστηριότητες φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων.

Θα συνιστούσα στην ΕΛΑΣ, στο τμήμα τροχαίας, ενημερωτικά, προς γνώση και συμμόρφωση μας μελλοντικά: για δύο τρεις ημέρες τροχονόμοι της ομάδας ΔΙΑΣ στην δεινοπαθούσα Κ. Παλαιολόγου, σε αποστάσεις ο ένας από τον άλλο, περιφερόμενοι, και γιατί όχι με την χρήση της αστυνομικής τους σφυρίχτρας, από αποστάσεως θα αποτρέπουν κάθε παράβαση, με την αυστηρή σύστασή των και μετά το τριήμερο, στην κρίση του τροχονόμου για παρατήρηση ή τροχαία κλήση. Πιστεύω κ. Διοικητά Τροχαίας, εάν βάλετε σε εφαρμογή την παραπάνω υπόδειξη, θα μας συνετίσετε. Και αδιαμαρτύρητα στους κ.κ. τροχονόμους η κλήση μας θα είναι επιβαλλόμενη και λογική, αφού παρήλθε το ενημερωτικό τριήμερο των δύο-τριών ημερών.

Κύριε Διοικητά μού συνέστησαν να αναφερθώ στο παρακάτω που αφορά την τροχαία.

Παρά τις καθημερινές διελεύσεις (όπως νομίζω) τροχονόμων, στην οδό Γυθείου ερχόμενοι από τις Αμύκλες προς Σπάρτη, στα 100 μέτρα περίπου μετά τη VOLKSWAGEN, τρεις πινακίδες σημάνσεως τροχαίας, η μία παραπεταμένη στο χαντάκι από τροχαίο διετίας, και λίγα μέτρα πιο κάτω, δύο ακόμα πινακίδες, η μία αφανής από κλαδιά δέντρου, η άλλη μόλις διακρίνεται και αυτή από κλαδιά. Δεν γνωρίζω εάν είναι υπό την επίβλεψή σας, και αν ναι… σας καταλογίζετε… τροχονομική αμέλεια, αλλά και αν όχι δεν θα έπρεπε να μεριμνήσετε στην αποκατάσταση των;

Θέλω να πιστεύω με ολιγόλεπτη απασχόληση ενός εργάτη του Δήμου Σπάρτης (εάν τον ζητούσατε) και την επίβλεψη οργάνου σας, το εν λόγω περιστατικό θα είχε τελεσφορήσει από γενέσεώς του. Δεν νομίζετε;

Σκορπιός

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti