Τα superfoods που θα χαρίσουν την λάμψη του καλοκαιριού στην επιδερμίδα σου

Πέμπτη, 09 Ιούλιος 2020 19:44 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τα superfoods που θα χαρίσουν την λάμψη του καλοκαιριού στην επιδερμίδα σου

Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν πως το μυστικό για λαμπερή και νεανική επιδερμίδα κρύβεται μέσα στα beauty προϊόντα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση. Ως ένα βαθμό αυτό αληθεύει, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς και συγκεκριμένα τους διατροφολόγους, ότι προσλαμβάνει ο οργανισμός μας αυτό αντανακλάται και προς τα έξω. Με άλλα λόγια η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο για την υγεία του δέρματος.

Τους καλοκαιρινούς μήνες που η έκθεση στον ήλιο είναι μεγαλύτερη, η επιδερμίδα χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς προκειμένου να διατηρήσει την φυσική της λάμψη και ελαστικότητα. Για να το πετύχουμε αυτό, ας δούμε ποια είναι τα superfoods που πρέπει να εντάξουμε τόσο στην διατροφή μας, όσο και στην ρουτίνα ομορφιάς μας τώρα το καλοκαίρι.

Φρούτα
Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη που προσφέρουν τα φρούτα στον οργανισμό μας. Οι βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και το νερό που περιέχουν συμβάλλουν στην διατήρηση της υγείας του δέρματος. Μάλιστα το πορτοκάλι, το λεμόνι, οι φράουλες, τα ακτινίδια και γενικά τα φρούτα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ, συμβάλλουν στην ανάπλαση του δέρματος, ενισχύοντας την φυσική του λάμψη.

Πράσινο τσάι
Είτε κρύο, είτε ζεστό το πράσινο τσάι πρέπει να γίνει το αγαπημένο σου ρόφημα, αν αγαπάς το δέρμα σου. Εκτός από την αντιοξειδωτική του δράση, το πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες μειώνουν την παραγωγή σμήγματος και καταπολεμούν την λιπαρότητα. Επιπλέον καταπραΰνει το δέρμα και καταπολεμά την ακμή.

Aloe vera
Η αλόη είναι το θαυματουργό φυτό που είτε επιλέξεις να την καταναλώσεις ως ρόφημα, είτε την απλώσεις απευθείας πάνω στο δέρμα σου λειτουργεί το ίδιο αποτελεσματικά. Πόσο μάλλον αν συνδυάσεις και τα δύο μαζί. Χάρη στις βιταμίνες που περιέχει ( A, B, C, E), η αλόη αναζωογονεί και αναπλάθει τα κύτταρα της επιδερμίδας. Είναι από τα φυτά που μπορείς εύκολα να έχεις στο σπίτι σου, αφού χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση σου προσφέρει τους «καρπούς» της απευθείας για χρήση.

Κουρκουμάς
Είναι ευρύτερα γνωστός για την αντιοξειδωτική του δράση ενώ λιγότεροι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ιδιότητα του να αυξάνει τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα. Η κουρκουμίνη βοηθάει στη μείωση των ρυτίδων, συμβάλλει στη εξαφάνιση των μαύρων κύκλων, μαλακώνει το τραχύ δέρμα και χαρίζει λάμψη και ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξαιρετικά σαν μάσκα ομορφιάς σε συνδυασμό με μέλι και γιαούρτι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti