Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα;

Τετάρτη, 12 Αύγουστος 2020 19:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα;

Τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται στο κέντρο του προσώπου, κυρίως γύρω από τη μύτη, μια περιοχή που είναι από τα πιο δύσκολα σημεία για αντιμετώπιση. Τα μαύρα στίγματα και οι διεσταλμένοι πόροι δημιουργούν αμηχανία καθώς είναι εμφανή και εντοπίζονται εύκολα. Έχουν σκούρο χρώμα και προεξέχουν ελαφρά, ενώ η εμφάνισή τους οφείλεται στην συσσώρευση σμήγματος στο δέρμα.

Δείτε μερικούς απλούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα:

1.Πλένετε το πρόσωπό σας 2 φορές την ημέρα

Είναι η πιο απλή συμβουλή, παραμένει όμως αποτελεσματική. Πλένοντας το πρόσωπό σας πρωί και βράδυ απομακρύνετε μακιγιάζ, ρύπους και περιττή λιπαρότητα από το δέρμα σας. Έτσι, περιορίζεται η συσσώρευση σμήγματος και κατ’ επέκταση η δημιουργία στιγμάτων. Καλό είναι, να απευθυνθείτε σε ειδικό για την επιλογή του κατάλληλου για το δέρμα σας καθαριστικού προϊόντος, καθώς ο κάθε τύπος δέρματος έχει διαφορετικές ανάγκες.

2. Μάσκες κατά των μαύρων στιγμάτων

Υπάρχουν πολλές στην αγορά, με ενεργό άνθρακα, με άργιλο κτλ. Χρησιμοποιείστε τακτικά εκείνη που είναι κατάλληλη για το δικό σας δέρμα, ακολουθώντας τις οδηγίες που συνοδεύουν το προϊόν.

3. Χρησιμοποιείστε προϊόντα με ρετινόλη

Η ρετινόλη είναι μέλος της οικογένειας ρετινοειδών, δηλαδή των παραγώγων της βιταμίνης Α και αποτελεί ένα από τα δυνατότερα όπλα κατά των σημαδιών γήρανσης. Πολλά προϊόντα για την καταπολέμηση της ακμής διαθέτουν ρετινόλη, γιατί ανοίγει τους φραγμένους πόρους και εμποδίζει το σχηματισμό επιπλέον σμήγματος, «χτυπώντας» έτσι το πρόβλημα από την ρίζα του.

4. Επισκεφθείτε έναν ειδικό

Σε περίπτωση που τίποτα από όσα δοκιμάζετε δεν έχει αποτέλεσμα, μην διστάσετε να επισκεφθείτε έναν ειδικό δερματολόγο. Ενδέχεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, να οφείλεται σε άλλα αίτια, τα οποία μόνο ένας ειδικός μπορεί να προσδιορίσει και να σας προτείνει την κατάλληλη αγωγή.