4 πράγματα που πρέπει να προσέξεις στο σπίτι αν πήρες τώρα κατοικίδιο

Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2020 19:27 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
4 πράγματα που πρέπει να προσέξεις στο σπίτι αν πήρες τώρα κατοικίδιο


Όταν είσαι νέα σκυλομαμά ή γατομαμά, έχεις και άγνοια κινδύνου. Είναι όπως όταν κάνεις παιδί για πρώτη φορά. Ρωτάς όλες τις μαμάδες τι πρέπει να κάνεις ή τι να αποφύγεις, όπως εδώ.

Λόγω της απειρίας, κάνεις κάποια βασικά λάθη ή απλώς είσαι ξεχασιάρα και αναβλητική. Επειδή όμως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να εξαφανίσεις από το σπίτι (ή να αλλάξεις τέλος πάντων) όταν έρθει το κατοικίδιο, εμείς είμαστε εδώ για να σε προστατεύσουμε. Μιλάμε από πρώτο χέρι.

Κάλυψε ή μάζεψε τα καλώδια
Πολύ γρήγορα θα ανακαλύψεις ότι ένα κατοικίδιο έχει μία ανεξήγητη αγάπη για τα καλώδια του σπιτιού. Και φυσικά αγνοούν τον κίνδυνο του να μπλεχτούν και να πάθουν ηλεκτροπληξία. Βάλτα κάπου όπου να μην είναι ορατά ή κάλυψέ τα με ειδικά καλύμματα καλωδίων.

Προσοχή στα φυτά
Εκτός του ότι είναι κρίμα να εξαφανιστεί η χλωρίδα στο σπίτι σου, κάποια φυτά μπορούν να γίνουν τοξικά για ένα κατοικίδιο. Πρέπει να βρίσκονται σε σημεία όπου δεν τα φτάνει η γάτα, αν και ένας έλεγχος για το ποια φυτά είναι τοξικά ή όχι θα σε κάνει να νιώσεις μεγαλύτερη σιγουριά.

Κλειστές ντουλάπες
Κάποια πράγματα πρέπει να μένουν στην ντουλάπα. Ειδικά αν έχεις έναν γλυκύτατο σκύλο που του αρέσει να μασάει σόλες, τσάντες, μπλούζες. Και όλα αυτά έχουν κουμπιά. Άρα είναι κακό για όλους.

Τσέκαρε φάρμακα και πολύ μικρά αντικείμενα
Καλώς ή κακώς, σκέψου τι θα έκανες αν είχες μωρό. Εφόσον θα έβαζε τα πάντα στο στόμα του, δεν διαφέρει πουθενά από το κατοικίδιο. Ναι μεν θα τα αποβάλει πιο εύκολα, αλλά ο κίνδυνος παραμένει.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti