Μαλλιά λιπαρά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες: 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Τετάρτη, 16 Σεπτέμβριος 2020 17:21 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαλλιά λιπαρά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες: 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Από τη μία πλευρά αισθάνεσαι την έντονη λιπαρότητα στις ρίζες των μαλλιών σου. Από την άλλη, πιάνοντας τα μήκη και ιδιαίτερα τις άκρες τους τις βρίσκεις αρκετά ξηρές έως αφυδατωμένες. Αν αυτός ο συνδυασμός είναι βγαλμένος από τη ζωή σου, αυτό το άρθρο σε αφορά άμεσα.

Στην επιδερμίδα, η συνύπαρξη λιπαρότητας και έλλειψης νερού σε συγκεκριμένες ζώνες, δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη και μας παραπέμπει στο μεικτό τύπο. Στα μαλλιά, συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Το θέμα είναι σε κάθε περίπτωση πως η φροντίδα τους πρέπει να γίνει πιο «εξειδικευμένη». σΚάπως έτσι, παρακάτω συγκεντρώσαμε 3 σημεία που πρέπει να προσέξεις.

Άλλαξε ρουτίνα στο λούσιμο
Προσπάθησε να απλώνεις το σαμπουάν όσο το δυνατόν πιο κοντά στο τριχωτό της κεφαλής και γενικότερα στις περιοχές που παράγεται περίσσεια σμήγματος.

Βάλε στη beauty ρουτίνα σου πιο εξειδικευμένες σειρές μαλλιών
Φρόντισε τα προϊόντα που χρησιμοποιείς (σαμπουάν, conditioner, μάσκα κλπ) να περιέχουν ήπιους καθαριστικούς παράγοντες και φυσικά έλαια που να ρυθμίζουν το σμήγμα και όχι θειικά άλατα ή σιλικόνη. Γι’ αυτό το λόγο, καλό είναι λοιπόν να επιλέξεις μία σειρά που ναι μεν θα απομακρύνει τη λιπαρότητα αλλά θα διατηρεί την υγρασία και τη λάμψη στα μαλλιά.

Προσοχή με το conditioner
Δεν είναι μόνο η επιλογή των σωστών προϊόντων, είναι και η «στρατηγική» χρήση τους στα μαλλιά σου. Για παράδειγμα, το conditioner φρόντισε να το απλώνεις στα μήκη και στις άκρες των μαλλιών σου και όχι κοντά στο τριχωτό του κεφαλιού σου, που είναι έτσι κι αλλιώς πιο λιπαρό. Δώσε ιδιαίτερη έμφαση στις άκρες των μαλλιών σου, καθώς εκεί, εντοπίζεται η μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Αν είναι πολύ αφυδατωμένες και σπάνε, τότε βάλε στο πρόγραμμα κάθε εβδομάδα να κάνεις εντατικά μία μάσκα- θεραπεία.